Search
Close this search box.
Lažna uzbuna?
Broj pregleda

RADNIK JAVNE USTANOVE NAPAO ODBORNICU? OPTUŽBE I DEMANTI!

Podeli sa prijateljima:

GG ,,Pokret za spas Svrljiga” izdao je saopštenje za javnost povodom ,,verbalnog napada” na odbornicu Milicu Milenković od strane, kako je u saopštenju navedeno, radnika jedne javne ustanove. Iz Grupe građana kažu da je ,,napad” ispolitizovan, dok sa druge strane javna ustanova Centar za turizam, kulturu i sport saopštenjem demantuje Grupu građana ,,Za spas Svrljiga”. 

Zgrada policije, arhivska fotografija, foto: arhiva
Zgrada policije, arhivska fotografija, foto: arhiva

Povodom navoda u saopštenju Grupe gađana oglasila se i ustanova, odnosno Upravni odbor Centar za turizam, kulturu i sport gde se navodi da lice za koje se sumnja da je verbalno napalo odbornicu nije radnik nijedne ustanove. UO ove ustanove skrenuo je pažnju javnosti, pošto su nadležni po prijavi uzeli izjave zaposlenih u CTKS, da se  radi o M.M. iz Svrljiga, poznatijem svima kao Milanče i nije radnik nijedne ustanove u Svrljigu.

Kako bi ste objektivnije sagledali stanje prenosimo vam oba saopštenja u celosti:

za spas

Saopštenje Grupe građana:

STOP POLITIČKOJ NEKOREKTNOSTI!
STOP NASILjU NAD ŽENAMA!

Pokret za spas Svrljiga obaveštava građane da je danas naša odbornica i nosilac liste na izborima, Milica Milenković, bila izložena verbalnom napadu ispred Pošte u Svrljigu.
POKRET ZA SPAS SVRLjIGA osuđuje politički napad na Milicu Milenković koji se dogodio od strane radnika jedne javne institucije u Svrljigu i to po treći put u roku od dva meseca. Na osnovu upućenih reči našoj odbornici napad je politički motivisan.
Nasilje nad ženama je jedan od velikih problema u Svrljigu, a politička agresivnost i nekorektnost pojedinaca iz opštinske vlasti prema odbornicima Pokreta za spas Svrljiga traju već duže vreme.
Napadi na opozicionog odbornika i pretnje jasan su znak da se vlast u Svrljigu plaši da će biti otkrivene sve njihove mahinacije. Ne želimo ništa loše napadaču koji je zloupotrebljen, ali zahtevamo da se pronađu inspiratori i nalogodavci za ovakav čin.
Ovo je skandalozno ponašanje kakvo ne priliči ljudima koji su zaposleni u javnim institucijama u našem mestu.
Nadležni organi su blagovremeno reagovali.
Stop nasilju nad ženama i političkoj agresivnosti! Poštujmo svačije političko opredeljenje!

Saopštenje UO Centra za turizam, kulturu i sport

Upravni odbor Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig povodom saopštenja koje izdala GG ,,Spas Svrljiga” u četvrtak, 12.11.2020. godine, da je verbalno napadnuta odbornica GG od strane zaposlenog lica javne ustanove, daje sledeće

SAOPŠTENJE

Juče su u toku radnog vremena, po prijavi odbornice, nadležni od zaposlenih u CTKS uzeli izjave o događaju koji se desio ispred Pošte u Svrljigu.

Koristimo priliku da skrenemo pažnju javnosti da M.M. poznatiji kao Milanče, koji je od strane odbornice Grupe građana okrivljen za verbalni napad, nije u radnom odnosu u Centru za turizam, kulturu i sport, ali ni u jednoj drugoj javnoj ustanovi u Svrljigu, kako se navodi u saopštenju GG.

Samim tim GG je tom objavom iznela neistinu i to, pretpostavlja se, sve zarad prikupljanja jeftinih političkih poena, mešanjem politike u ovaj događaj.

Vrlo je nekorektno i neprofesionalno da se na ovakav način, iznošenjem neistina, degradira rad bilo koje javne ustanove u gradu i zaposlenih u istim.

Takođe, nimalo nije humano zloupotrebljavati bilo koga na ovaj način, a pogotovu ne osobe kao što je M.M.

Apelujemo na učesnike ovog nemilog događaja da svoje privatne čarke i sporove rešavaju mirnim putem i na dostojanstven način.

CTKS Svrljig osuđuje svaki vid nasilja.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

JELIGOR D.O.O.

Edukacija za berače i uzgajivače lekovitog i aromatičnog bilja – Ne propustite priliku!

Odlična vest

Meštani Prekonoge ujedinjeni u akciji čišćenja puteva

OBAVEŠTENJE

Osnovna škola ,,Dobrila Stambolić” obaveštava roditelje budućih prvaka

Od ponedeljka do petka

Izložba slika sa prve Likovne kolonije ,,Vinski put” u holu Osnovne škole od danas do petka

Amin

Počeo je Vaskršnji post

Nerealna priča...

Dva poništena gola domaćinu, pet žutih kartona i dva crvena na meču između Svrljiga i Napretka (FOTO)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano