Search
Close this search box.
Odlično!
Broj pregleda

POTPISANO: 10 MILIONA STIŽU U SVRLJIG ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE

Podeli sa prijateljima:

Predsednik opštine Svrljig, Miroslav Marković, danas je u Beogradu potpisao izuzetno važan ugovor koji predviđa izgradnju jednog objekta vrednog 10 miliona dinara.

Predsednik opštine potpisao ugovor, foto: M.M.
Predsednik opštine potpisao ugovor, foto: M.M.

Zahvaljujući uspešnoj aplikaciji na javni konkurs Ministarstva turizma i omladine za dodelu subvencija i transfera namenjenih projektima razvoja turizma u 2024. godini, Svrljig je dobio podršku za realizaciju projekta Turističkog info stop centra na sportskom centru “Pastiriše”.

Ovaj projekat se ističe ne samo zbog svog značaja za lokalnu zajednicu, već i zbog istorijskog konteksta: prvi put Ministarstvo turizma prepoznaje Svrljig kao ključno odredište za razvoj turizma.

Zahvaljujemo resornom ministarstvu što je prepoznalo našu ideju i prihvatilo projekat. Opština Svrljig će nakon izgradnje ovog objekta značajno promeniti svoj vizuelni izgled, konkretno na SRC Pastirište, gde se planiraju mnoga velika ulaganja, poručio je Marković.

Ova podrška donosi ne samo finansijska sredstva u iznosu od 10 miliona dinara za realizaciju projekta, već takođe označava i priznanje za bogatstvo koje Svrljig nudi: od predivnih Svrljiških planina do raznovrsnih sportskih i rekreacionih sadržaja poput bazena i sportskog kompleksa.

Jedan komentar

  1. Mislim da bi novac mogao biti bolje iskorišćen. Umesto da se gradi nova zgrada, možda bi bilo pametnije uložiti u postojeće objekte ili u druge projekte koji su od veće koristi za građane. Nadam se da će se u budućnosti bolje razmotriti kako se troše javna sredstva.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Promo

Novi obrazovni smerovi u svrljiškoj srednjoj školi zainteresovali osnovce – očekuje se upis većeg broja učenika

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

Zona Centar

FUDBAL: Iskusni Ilijić i Prokić doneli velika tri boda Svrljigu!

Izbori 2024

MILETIĆ: Izborna trka je krenula, očekujemo ubedljivu pobedu! (VIDEO)

Politika

LOKALNI IZBORI: Obaveštenje o izlaganju na uvid dela jedinstvenog biračkog spiska

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano