Search
Close this search box.
Odlično!
Broj pregleda

POTPISANO: 10 MILIONA STIŽU U SVRLJIG ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE

Podeli sa prijateljima:

Predsednik opštine Svrljig, Miroslav Marković, danas je u Beogradu potpisao izuzetno važan ugovor koji predviđa izgradnju jednog objekta vrednog 10 miliona dinara.

Predsednik opštine potpisao ugovor, foto: M.M.
Predsednik opštine potpisao ugovor, foto: M.M.

Zahvaljujući uspešnoj aplikaciji na javni konkurs Ministarstva turizma i omladine za dodelu subvencija i transfera namenjenih projektima razvoja turizma u 2024. godini, Svrljig je dobio podršku za realizaciju projekta Turističkog info stop centra na sportskom centru “Pastiriše”.

Ovaj projekat se ističe ne samo zbog svog značaja za lokalnu zajednicu, već i zbog istorijskog konteksta: prvi put Ministarstvo turizma prepoznaje Svrljig kao ključno odredište za razvoj turizma.

Zahvaljujemo resornom ministarstvu što je prepoznalo našu ideju i prihvatilo projekat. Opština Svrljig će nakon izgradnje ovog objekta značajno promeniti svoj vizuelni izgled, konkretno na SRC Pastirište, gde se planiraju mnoga velika ulaganja, poručio je Marković.

Ova podrška donosi ne samo finansijska sredstva u iznosu od 10 miliona dinara za realizaciju projekta, već takođe označava i priznanje za bogatstvo koje Svrljig nudi: od predivnih Svrljiških planina do raznovrsnih sportskih i rekreacionih sadržaja poput bazena i sportskog kompleksa.

Jedan komentar

  1. Mislim da bi novac mogao biti bolje iskorišćen. Umesto da se gradi nova zgrada, možda bi bilo pametnije uložiti u postojeće objekte ili u druge projekte koji su od veće koristi za građane. Nadam se da će se u budućnosti bolje razmotriti kako se troše javna sredstva.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

TRIBINA: KAKO DO SLOBODE U SVRLJIGU, GOSTI NARODNI POSLANICI

MILETIĆ: POZIV NA OKRUGLI STO NA TV ,,SUPER D+”

Dobra vest

Dogovorena saradnja vinskih proizvođača u Srbiji i kineskih partnera

Odlična vest

Jana Pavlović osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju “Književna olimpijada”

Radno

Novi asfalt za lalinske ulice

Dobra vest!

Svečano otvoren vizitorski centar u Niševcu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano