Search
Close this search box.
Sport
Broj pregleda

FK Svrljig ispisuje istoriju: 21. maja susret posle skoro pet decenija, stiže nam PARTIZAN

Podeli sa prijateljima:

Proteklog petka je u kabinetu predsednika opštine Svrljig, Miroslava Markovića, održan značajan sastanak između predstavnika Fudbalskog kluba Svrljig i Fudbalskog kluba Partizan Beograd.

Sastanak u kabinetu predsednika opštine, foto: D.R.
Sastanak u kabinetu predsednika opštine, foto: D.R.

Glavna tema sastanka bila je organizacija detalja prijateljske fudbalske utakmice koja će biti održana 21. maja 2024. godine na Sportsko-rekreativnom centru Pastirište u Svrljigu.

Na sastanku su prisustvovali član Upravnog odbora FK Svrljig, Marko Miladinović, kao i članovi Upravnog odbora FK Partizan, Dragan Trailović i Zoran Rajić, uz prisustvo bivših igrača Radeta Zalada i Ace Trifunovića. Ova značajna inicijativa podržana je i od strane Kluba navijača Partizana iz Svrljiga, a sastanku je prisustvovao i Boban Petrović, inicijator ovog susreta.

Predsednik opštine Svrljig, Miroslav Marković, izrazio je veliko zadovoljstvo što će se ovaj sportski događaj odigrati u Svrljigu, ističući da će Svrljig biti izuzetan domaćin.

FK Svrljig i FK Partizan, prijateljstvo koje traje, foto: D.R.
FK Svrljig i FK Partizan, prijateljstvo koje traje, foto: D.R.

Veliko zadovoljstvo nam predstavlja činjenica da su nam u goste došli prijatelji iz Partizana koji su pristali da odigramo prijateljsku utakmicu 21. maja. Mi ćemo se potruditi da budemo dobri domaćini i verujem da nas tog dana očekuje spektakl – rekao je predsednik opštine Svrljig, Miroslav Markovć.

Član Upravnog odbora FK Partizan, Dragan Trailović, takođe je izrazio zadovoljstvo što će crno-beli zaigrati u Svrljigu, pred očekivano velikim brojem ljubitelja fudbala.

Hvala predsedniku opštine na sjajnom prijemu, a hvala i našem velikom navijaču Bobanu Petroviću na čiji je inicijativu i došlo do ovog sastanaka. Rado smo prihvatili poziv da igramo u Svrljigu, a iz ovog mesta navijači redovno dolaze na sve utakmice našeg kluba i stalni su učesnici Dečije tribine, koju je do sada posetilo više od 100.000 dece iz svih krajeva Srbije i regiona, istakao je Trailović.

Susret dve uprave u kabinetu predsednika opštine Svrljig, foto: D.R.
Susret dve uprave u kabinetu predsednika opštine Svrljig, foto: D.R.

Marko Miladinović, predstavnik FK Svrljig, naglasio je dugogodišnje prijateljstvo između ova dva kluba i izrazio spremnost da se ovo prijateljstvo nastavi i u budućnosti, najavivši i posebnu proslavu povodom stogodišnjice postojanja FK Svrljig.

FK Svrljig piše istoriju. Mi smo klub iz malog mesta koji je jedan od retkih koji će za godinu i po dana proslaviti jubilej od 100 godina postojanja. Sa predstavnicima Partizana smo dogovorili i za stogodišnjicu kluba jedan susret, ali to će biti u sasvim drugačijem izdanju, poručio je Miladinović.

Ovaj susret ne samo što obećava vrhunski fudbalski spektakl, već i potvrđuje važnost sportskog duha i prijateljstva među klubovima, koji prevazilazi granice terena.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

Srpska napredna stranka i koalicioni partneri predali izbornu listu za lokalne izbore u Svrljigu

Promo

Novi obrazovni smerovi u svrljiškoj srednjoj školi zainteresovali osnovce – očekuje se upis većeg broja učenika

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

Zona Centar

FUDBAL: Iskusni Ilijić i Prokić doneli velika tri boda Svrljigu!

Izbori 2024

MILETIĆ: Izborna trka je krenula, očekujemo ubedljivu pobedu! (VIDEO)

Politika

LOKALNI IZBORI: Obaveštenje o izlaganju na uvid dela jedinstvenog biračkog spiska

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano