Search
Close this search box.
Nastavlja se...
Broj pregleda

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

Podeli sa prijateljima:

Opština Svrljig izražava zabrinutost i upućuje apel svojim građanima da ne nasedaju na ponude raznih advokatskih kancelarija iz Beograda, Niša, Leskovca i drugih gradova i opština, a koje se odnose na utuženje opštine Svrljig zbog zauzeća zemljišta.

Zgrada opštine Svrljig, foto: Svrljiške novine
Zgrada opštine Svrljig, foto: Svrljiške novine

Naime, advokati daju građanima informaciju da su im zauzeti delovi parcela izgradnjom opštinskih puteva koji su uglavnom građeni 60-tih godina prošlog veka (i ranije) i obećavaju im naknadu u iznosu većem od 80.000 dinara.

Realnost je sasvim drugačija, jer upravo advokati dobijaju takve iznose, a građani dobijaju od 1.000 do 2.000 dinara.

Uz ogromne sudske troškove i naknade advokatima – veliki broj tužbi predstavlja teret za opštinu Svrljig, pa se sredstva koja bi inače bila korišćena za popravke i izgradnje puteva preusmeravaju za isplatu advokatima i za isplatu sudskih troškova.

Suočena sa takvom situacijom, Opština Svrljig je primorana da počne sa podnošenjem protivtužbi, protiv lica koja su tužila Opštinu Svrljig, a koja su i sama izgradila svoje objekte na opštinskom zemljištu ili zauzela na neki drugi način opštinsko zemljište.

Takođe, Opština Svrljig obaveštava javnost i svoje građane da su počele da pristižu i prve presude po tim protivtužbama i da su naknade troškova koje plaćaju građani visoke.

ŠTA TO ADVOKATI NE KAŽU GRAĐANIMA?

Advokati uopšte ne govore građanima da postoji mogućnost da po podnetim tužbama izgube spor i da u tim slučajevima građani – A NE ADVOKAT, plaćaju troškove suđenja. U prethodnih mesec dana stigao je veći broj takvih presuda po kojima građani imaju obavezu da plate troškove i do 200.000 dinara.

Zbog svega ovog apelujemo na građane da se prvo obrate Opštini ukoliko smatraju da imaju bilo koju vrstu potraživanja i zajedničkim naporima nađu rešenje u obostranom interesu.

Obaveštenje OU Svrljig

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano