Search
Close this search box.
Dobra vest!
Broj pregleda

Opštini Svrljig 6,2 miliona za uspostavljanje i unapređenje jedinstvenog upravnog mesta

Podeli sa prijateljima:

Do sada je u Republici Srbiji uspostavljeno 55 jedinstvenih upravnih mesta počev od 2018. godine a novih 14 gradova i opština dobilo je sredstva za uspostavljanje i unapređenje jedinstvenog upravnog mesta u 2024. godini.

Marković prilikom potpisa, foto: M.M.
Marković prilikom potpisa, foto: M.M.

Ministarstvo državne uprave i lokale samouprave raspisalo je 9. februara 2024. godine Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u cilju podrške jedinicama lokalnih samouprava i gradskim opštinama za uspostavljanje i unapređenje jedinstvenog upravnog mesta, na koji je blagovremeno i sa potpunom dokumentacijom konkurisalo 24 jedinica lokalnih samouprava i gradskih opština.

Opština Svrljig po ovom konkursu dobila je 6.200.000 dinara, a konačna odluka o dodeli budžetskih sredstava doneta je 4. marta 2024. godine.

Ugovor u ime opštine Svrljig sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave potpisao je predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković.

Zgrada opštine Svrljig, foto: Svrljiške novine
Zgrada opštine Svrljig, foto: Svrljiške novine

Marković je naglasio da će opština omogućiti građanima jednostavno rešavanje svih administrativnih pitanja koja se odnose na dokumentaciju koju izdaje Lokalna samouprava, pružajući im mogućnost da sve obave na jednom mestu.

Inače, ovo je sedmi po redu javni poziv opštinama i gradovima za prijavu u okviru projekta „Podrška u uspostavljanju jedinstvenog upravnog mesta“, za koji je ove godine opredeljen iznos od 90.000.000,00 dinara budžetskih sredstava.

3 Komentara

  1. Bravo za opštinu Svrljig! Ovako se pravi pravi korak ka modernizaciji i efikasnijem pristupu uslugama za sve građane. Jedva čekam da vidim kako će sve to funkcionisati u praksi. Svaka čast na inicijativi!

  2. Fantastične vesti! Ovo je dokaz da se radom i dobrim planiranjem može mnogo postići. Uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta je prava stvar za nas građane i velika ušteda vremena. Hvala opštini što misli na nas!

  3. Lepo je cvuti da se ulaye u administrativne kapacitete, ali nadam se da ce taj novac biti pametno i transparentno iskoristen. Vazno je da krajnji rezultat bude u sluzbi gradjana i da doprinese stvarnom poboljsanju usluga.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano