Search
Close this search box.
Ponovo ista priča...
Broj pregleda

APEL JKSP SVRLJIG: Građani, ne bacajte građevinski otpad u kontejnere, besplatno izvoženje je dostupno

Podeli sa prijateljima:

U blizini Železničke stanice u ulici Caletovoj, radnici JKSP ,,Svrljig” Svrljig nedavno su naišli na problem koji je ozbiljno ometao njihov rad. U jednom od kontejnera primetili su betonski otpad koji je bio tako težak da je radna mašina bila nemoćna da ga podigne. Ova situacija nije samo izazvala poteškoće u radu već je i dovela do oštećenja čeljusti i hidraulike na vozilima smećarima.

Beton u kontejneru, foto: J.Đ.
Beton u kontejneru, foto: J.Đ.

Ovakvi incidenti su postali učestali zbog nesavesnog odlaganja otpada u kontejnere koji nisu predviđeni za takvu vrstu materijala. JKSP ,,Svrljig” ističe da ovo otežava njihovu svakodnevnu operativu i stvara dodatne troškove popravki i održavanja vozila.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da se odgovorno ponašaju i ne bacaju građevinski materijal poput šuta, betona i kamena u kontejnere za smeće. Umesto toga, građani se pozivaju da koriste besplatnu uslugu odvoza otpada iste vrste pozivajući komunalne službe.

JKSP ,,Svrljig” naglašava da oni potpuno besplatno vrše uslugu iznošenja ovakvog otpada iz dvorišta, stanova i drugih objekata, te stoga pozivaju sve građane da iskoriste ovu mogućnost umesto da neodgovorno odlagaju otpad na javnim mestima.

Ovaj apel nije samo poziv na odgovornost već i podsećanje da zajedničkim naporima možemo očuvati čistoću i funkcionalnost našeg okruženja.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano