Search
Close this search box.
Budite oprezni!
Broj pregleda

Upozorenje: Prevare starijih lica širom svrljiških sela

Podeli sa prijateljima:

U poslednjih nekoliko dana, po nezvaničnim informacijama, svrljiška sela suočavaju se s zabrinjavajućim slučajem prevare starijih lica, gde nepoznate osobe nude medicinska pomagala, masažere, prostirke i aparate za pritisak pod sumnjivim uslovima. Nezvanično saznajemo da su stariji sugrađani bili žrtve ovih prevara, potpisujući dokumenta bez jasne informacije o proizvodima koje kupuju.

Stariji sugrađani, ilustracija, foto: pixabay.com
Stariji sugrađani, ilustracija, foto: pixabay.com

Prema izvorima, proizvodi se prodaju starijim osobama po nedefinisanim uslovima, iskorišćavajući njihovu neinformisanost i nemogućnost samostalne procene situacije. Osobe koje vrše prodaju lažno se predstavljaju kao saradnici domova zdravlja i zdravstvenih centara iz okoline, izazivajući poverenje kod starijih sugrađana.

Ogorčeni meštani ističu da se slični incidenti dešavaju i ranije, ali da su prestali nakon što su privukli pažnju javnosti i medija. Međutim, sada se situacija ponovila, navodeći starije ljude na oprez i podstičući ih da budu pažljivi prilikom susreta s osobama koje nude medicinske proizvode.

Danas je slučaj prijavljen nadležnim organima, a očekuje se da će istraga razjasniti sve okolnosti i identifikovati odgovorne. Apeluje se na građane da budu oprezni prilikom susreta s nepoznatim osobama koje nude proizvode, i da se konsultuju s lokalnim zdravstvenim ustanovama pre donošenja odluka o kupovini medicinskih pomagala.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano