KULTURA
Broj pregleda
[post-views]

Završena akcija „Knjiga na dar“

Dobrotvorna akcija prikupljanja knjiga za učenike Osnovne škole „Dobrila Stambolić“, izdvojenog odeljenja u Lalincu, koja je nosila naziv „Knjiga na dar“, uspešno je završena.

KNJIGE-LALINAC

Akcija je započela je 5. januara i trajala je do 27. januara, a dan kasnije prikupljene knjige darivane su deci u Lalincu. Akcija je realizovana u saradnji Osnovne škole „Dobrila Stambolić“ i Centra za turizam, kultutu i sport. Po rečima nastavnice srpskog Milice Živanović, učenici su bili oduševljeni svetosavskim poklonom, najviše bogato ilustrovanim izdanjima o dinosaurusima, gusarima, glavnim gradovima Evrope, čovečijem telu, engleskom rečniku….

Cilj ove akcije bio je da upoznavanjem sa svetom nauke i svetom književnih dela koja su dobili, učenici zadovolje potrebe za učenjem, informisanjem, sticanjem novih znanja podignu svoj obrazovni nivo, formirajući se kao kreativne ličnosti.

Knjige

S obzirom da je knjižni fond školske biblioteke u Lalincu bio nedovoljan da zadovolji učeničke potrebe za čitanjem, informisanjem i učenjem, prikupljene publikacije će delimično upotpunili fond školske biblioteke i zadovoljiti potrebe učenika.

Predstavnici obeju ustanova najavljuju nastavak saradnje na obostrano zadovoljstvo, kako su sami istakli.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *