KULTURA
Broj pregleda

Završena akcija „Knjiga na dar“

Dobrotvorna akcija prikupljanja knjiga za učenike Osnovne škole „Dobrila Stambolić“, izdvojenog odeljenja u Lalincu, koja je nosila naziv „Knjiga na dar“, uspešno je završena.

KNJIGE-LALINAC

Akcija je započela je 5. januara i trajala je do 27. januara, a dan kasnije prikupljene knjige darivane su deci u Lalincu. Akcija je realizovana u saradnji Osnovne škole „Dobrila Stambolić“ i Centra za turizam, kultutu i sport. Po rečima nastavnice srpskog Milice Živanović, učenici su bili oduševljeni svetosavskim poklonom, najviše bogato ilustrovanim izdanjima o dinosaurusima, gusarima, glavnim gradovima Evrope, čovečijem telu, engleskom rečniku….

Cilj ove akcije bio je da upoznavanjem sa svetom nauke i svetom književnih dela koja su dobili, učenici zadovolje potrebe za učenjem, informisanjem, sticanjem novih znanja podignu svoj obrazovni nivo, formirajući se kao kreativne ličnosti.

Knjige

S obzirom da je knjižni fond školske biblioteke u Lalincu bio nedovoljan da zadovolji učeničke potrebe za čitanjem, informisanjem i učenjem, prikupljene publikacije će delimično upotpunili fond školske biblioteke i zadovoljiti potrebe učenika.

Predstavnici obeju ustanova najavljuju nastavak saradnje na obostrano zadovoljstvo, kako su sami istakli.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *