Search
Close this search box.
KULTURA
Broj pregleda

Završena akcija „Knjiga na dar“

Podeli sa prijateljima:

Dobrotvorna akcija prikupljanja knjiga za učenike Osnovne škole „Dobrila Stambolić“, izdvojenog odeljenja u Lalincu, koja je nosila naziv „Knjiga na dar“, uspešno je završena.

KNJIGE-LALINAC

Akcija je započela je 5. januara i trajala je do 27. januara, a dan kasnije prikupljene knjige darivane su deci u Lalincu. Akcija je realizovana u saradnji Osnovne škole „Dobrila Stambolić“ i Centra za turizam, kultutu i sport. Po rečima nastavnice srpskog Milice Živanović, učenici su bili oduševljeni svetosavskim poklonom, najviše bogato ilustrovanim izdanjima o dinosaurusima, gusarima, glavnim gradovima Evrope, čovečijem telu, engleskom rečniku….

Cilj ove akcije bio je da upoznavanjem sa svetom nauke i svetom književnih dela koja su dobili, učenici zadovolje potrebe za učenjem, informisanjem, sticanjem novih znanja podignu svoj obrazovni nivo, formirajući se kao kreativne ličnosti.

Knjige

S obzirom da je knjižni fond školske biblioteke u Lalincu bio nedovoljan da zadovolji učeničke potrebe za čitanjem, informisanjem i učenjem, prikupljene publikacije će delimično upotpunili fond školske biblioteke i zadovoljiti potrebe učenika.

Predstavnici obeju ustanova najavljuju nastavak saradnje na obostrano zadovoljstvo, kako su sami istakli.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast!

VEST GODINE: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA SVRLJIGU

Sportski dani

Uspešno završen turnir u Crnoljevici

Lokalni izbori 2024

Narodna poslanica i potpredsednica GO SNS Nevena Đurić u poseti šestočlanoj porodici

Politika

Razrešena pomoćnica predsednika opštine Svrljig

Sport

Igrači 2014. Škole fudbala “Aca Menta” Svrljig prvaci Fair play B lige Niš

Sportske vesti

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga od Jedinstva

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano