KULTURA

Završena akcija „Knjiga na dar“

Broj pregleda

Dobrotvorna akcija prikupljanja knjiga za učenike Osnovne škole „Dobrila Stambolić“, izdvojenog odeljenja u Lalincu, koja je nosila naziv „Knjiga na dar“, uspešno je završena.

KNJIGE-LALINAC

Akcija je započela je 5. januara i trajala je do 27. januara, a dan kasnije prikupljene knjige darivane su deci u Lalincu. Akcija je realizovana u saradnji Osnovne škole „Dobrila Stambolić“ i Centra za turizam, kultutu i sport. Po rečima nastavnice srpskog Milice Živanović, učenici su bili oduševljeni svetosavskim poklonom, najviše bogato ilustrovanim izdanjima o dinosaurusima, gusarima, glavnim gradovima Evrope, čovečijem telu, engleskom rečniku….

Cilj ove akcije bio je da upoznavanjem sa svetom nauke i svetom književnih dela koja su dobili, učenici zadovolje potrebe za učenjem, informisanjem, sticanjem novih znanja podignu svoj obrazovni nivo, formirajući se kao kreativne ličnosti.

Knjige

S obzirom da je knjižni fond školske biblioteke u Lalincu bio nedovoljan da zadovolji učeničke potrebe za čitanjem, informisanjem i učenjem, prikupljene publikacije će delimično upotpunili fond školske biblioteke i zadovoljiti potrebe učenika.

Predstavnici obeju ustanova najavljuju nastavak saradnje na obostrano zadovoljstvo, kako su sami istakli.

Pročitajte i

Obaveštenje MZ Lalinac

Mesna zajednica Lalinac raspisuje javnu licitaciju za prodaju trave sa seoskog igrališta dana 13.06.2021. godine sa početkom u 10 časova.  Pravo učešća imaju sva lica

Radovi na putu prema Lalincu, foto: M.M.

Popravka puta prema Galibabincu

Na mestima gde je prethodno put popustio usled pomeranja zemljišta, raznih oštećenja i sl. stavlja se novi sloj asfalta i dodatno se ojačavaju te lokacije. 

Turnir u malom fudbalu u Lalincu

U subotu, 27. aprila, sa početkom u 16h, u školskom igralištu škole u Lalincu, biće održan tradicionalni turnir u malom fudbalu ,,Lalinac 2019“. Finalne utakmice

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *