Svrljiške novine

Podrška
Broj pregleda

Apel predsednika MZ Ribare

Predsednik MZ Ribare Mihajlo Petković, koji je ujedno i predsednik MO SNS Ribare, Beloinje, Crnoljevica i Okruglica u ime Srpske napredne stranke, apelovao je na JKSP ,,Svrljig” Svrljig i Lokalnu samoupravu na problem komunalnog otpada u seoskim zajednicama. 

Mihajlo Petković (SNS), foto: Privatna arhiva
Mihajlo Petković (SNS), foto: Privatna arhiva

Pekotivić ističe da postoji potreba za povećanjem kapaciteta kontejnera ili bar dva puta nedeljno da se prazne kontejneri, zbog toga što je kod ljudi proradila svest o tome da otpad ne bacaju pored puta i u prirodi, kako ne bi zagađivali životnu sredinu.

Predlog Mihajla Petkovića je da se u selima Okruglica, Crnoljevica i Beloinje postave po dva kontejnera, jer kontejneri na ulazu u Ribaru nemaju kapacitet da prime sav otpad iz navedenih sela koji se dovozi.

Da bi se sprečila pojava deponije, još jednom apelujem na JKSP ,,Svrljig” i Lokalnu samoupravu da postave kontejnere na mestima koja su prethodno pomenuta. SNS je izašla sa inicijativom o izvozu komunalnog otpada iz seoskih mesnih zajednica ali Lokalna samouprava još uvek nije realizovala ni stavila na dnevni red SO Svrljig ovaj predlog, poručio je Petković.

Petković je dodao da se nada da će se kontejneri uskoro naći u svim mesnim zajednicama kako bi se sačuvala priroda i smanjio broj divljih deponija.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *