Samo jasan plan!
Broj pregleda

Bolje korišćenje prirodnih potencijala u nedovoljno razvijenim područjima

Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj u Vladi Republike Srbije Edin Đerlek poručio je da će samo jasan plan, koji će objediniti aktivnosti lokalnih, regionalnih i nacionalnih institucija i organizacija, dovesti do održivog socio-ekonomskog razvoja svih delova Srbije.

foto svrljig
Panorama Svrljiga, foto: M.M.

Đerlek je juče na konferenciji pod nazivom „Svet u 2023“, na kojoj je diskutovano o političkom, poslovnom i društvenom ambijentu Srbije i regiona, govorio o osnovnom instrumentu za kreiranje i sprovođenje ravnomernog regionalnog razvoja, kao i o strateškim projektima za koje je potrebna podrška ne samo resornog ministarstva, već i čitave vlade.

Prema njegovim rečima, poseban akcenat biće stavljen na održivost zaštite životne sredine i bolje korišćenje prirodnih potencijala u nedovoljno razvijenim područjima, kao i na razvoj poljoprivrede, turizma i infrastrukture.

Ministar je istakao da osnovni instrument za kreiranje i sprovođenje politike ravnomernog regionalnog razvoja predstavljaju strateški dokumenti, čije će donošenje biti prioritet u narednoj godini.

Izvor: Vlada Srbije

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *