Svrljiške novine

Traje tri dana
Broj pregleda

Sledeće nedelje počinje 16. Belmužijada

Prvog vikenda u avgustu, po tradiciji dugoj 16 godina, počinje najveća manifestacija u ovom delu Srbije – poznata ,,Belmužijada”. 

belmuzijada share

,,Belmužijada” traje tri dana, a ove godine biće održana 5, 6. i 7. avgusta na gradskom stadionu FK ,,Svrljig”.

U okviru koncertnog programa ove godine će nastupati estradni umetnici Ana Kokić, Samo Bob i Darko Lazić. 

Koncert Ane Kokić i Samo Boba predviđen je za subotu, 6. avgust, dok će Darko Lazić zabavljati okupljene na ,,Belmužijadi” poslednje večeri, 7. avgusta.

Po rečima predsednika Organizacionog odbora manifestacije i predsednika Opštine Miroslava Markovića, ove godine se očekuje spektakularnije otvaranje manifestacije, a neki od sadržaja biće znatno unapređeni i prilagođeni posetiocima.

Ovogodišnja ,,Belmužijada” biće bogatija za 15-ak novih štandova koji će biti smešteni u delu pomoćnog terena FK ,,Svrljig”, a takmičarski deo programa u spravljanju belmuža dobiće novi i pristupačniji prostor, takođe duž pomoćnog terena.

Neizostavni deo ,,Belmužijade” je propratna manifestacija ,,Sabor gajdaša balkanskih zemalja” koja se ove godine organizuje po 15. put.

U okviru programa manifestacije održaće se i pastirski višeboj sva tri dana, kao i izbori za najlepšu pastiricu i najlepšeg pastira. Žiri će odlučivati i o najukusnijim jelima, slanim i slatkim pitama i kolačima, a najbolji će biti nagrađivani.

Takođe, za vreme trajanja Belmužijade biće otvoren i teniski teren.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *