Search
Close this search box.
Info
Broj pregleda

Polaganje male mature biće bezbedno

Podeli sa prijateljima:

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će učenici u Srbiji biti bezbedni tokom predstojećeg polaganja male mature i da mogu u miru da se pripremaju za završni ispit.

Osnovna škola, foto: M.M.
Osnovna škola, foto: M.M.

Ružić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije povodom brojnih dojava o bombama u školama, istakao da postoji operativni plan i da resorno ministarstvo čini sve da ova tri dana polaganja proteknu u najboljem mogućem redu.

On je rekao da je Ministarstvo prosvete u svakodnevnom kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i ponovio da će biti bezbedni i roditelji i deca.

Prvi potpredsednik Vlade je rekao da se od 2010. godine ide na smanjivanje broja objekata u kojima će se održavati završni ispiti, a da ih ove godine ima 1.266.

Ružić je ukazao na to da su svi testovi odštampani, stavljeni u sigurnosne vrećice i kutije sa zatvornicama i da će biti odvezeni na lokacije u pratnji policije.

On je, odgovarajući na pitanje kako će se nadoknaditi časovi propušteni zbog dojava o bombama, objasnio da direktor škole, uz saglasnost školske uprave, odlučuje o tome, dodavši da nema potrebe za nekim velikim nadoknađivanjem.

Nama je najvažnije da se na regularan način završi školska godina i to ne samo na završnom testu za učenike osmog razreda, rekao je prvi potpredsednik Vlade.

Izvor: Vlada Srbije, RTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Fudbalski klub “Svrljig” završio takmičenje na 6. mestu tabele Zona Centar

Srećna slava

Obeležen Spasovdan u manastiru Vaznesenje Gospodnje u selu Labukovo

Miletić čestitao Spasovdan

Srećna slava

DANAS JE SPASOVDAN I CRVENO SLOVO

Vreme

RHMZ upalio crveni alarm

Sport

Počinju pripreme za 67. Vidovdanski turnir u malom fudbalu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano