Search
Close this search box.
Broj pregleda

OTVOREN IZAZOV ZA INOVACIJE ZA ČISTIJI VAZDUH

Podeli sa prijateljima:

Uz podršku Evropske Unije, i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) i Evropskom investicionom bankom (EIB), Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji objavio je Javni poziv – Izazov za inovacije za čistiji vazduh. 

Zastava EU, foto: pixabay
Zastava EU, foto: pixabay

Cilj ovog Izazova je da podrži sprovođenje inovativnih ideja koje će doprineti smanjenju zagađenja i poboljšanju kvaliteta vazduha na lokalnom nivou. Realizacija ovih ideja doprineće zdravijem okruženju i ubrzati zelenu transformaciju privrede i društva, odnosno sprovođenje Zelene agende u Srbiji.

Deset najbolje ocenjenih rešenja koja stignu na poziv dobiće mentorsku i tehničku podršku  za razradu svojih ideja, testiranje i razvoj predloženih tehničkih rešenja, dok će za najmanje tri rešenja biti obezbeđena finansijska podrška kako bi se primenila u praksi.

Na Javni poziv mogu da se prijave sve zainteresovane jedinice lokalne samouprave, javna i privatna preduzeća, mala i srednja preduzeća, i naučno-istraživačke institucije, do 27. juna 2022. godine.

Za sve zainteresovane kandidate, biće organizovani info dani 1. i 8. juna 2022. godine. Registracija za info dane je dostupna na sledećem linku.

Više detalja o uslovima učešća u izazovu i načinu prijavljivanja dostupno je na internet stranici: https://zelena-agenda.euzatebe.rs/rs/konkursi

Javni poziv je objavljen u okviru projekta „EU za Zelenu Agendu u Srbiji“ koji, uz finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa ambasadom Švedske i EIB-om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Igralište u Prekonogi dobija tribine

Radovi na mreži

Bez vode Ulica Hadžićeva

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

Bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

Preventivni pregledi štitaste žlezde danas u Domu zdravlja od 8 do 17h

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano