Search
Close this search box.
Jubilej
Broj pregleda

Radio Bubamara danas slavi 30. rođendan

Podeli sa prijateljima:

Radio Bubamara, jedina radio stanica u Svrljigu, danas slavi svoj 30-ti rođendan. 

Jovica Joca Miladinović (levo) i Ivica Miladinović
Jovica Joca Miladinović (levo) i Ivica Miladinović

Radio ,,Bubamara” najstarija je informativna medijska kuća u jugoistočnoj Srbiji, za zvaničnim radom počela je 13. maja 1992. godine, emitovanjem programa na lokalnom području, sa veoma malim opsegom pokrivenosti.

U to vreme radio ,,Bubamara” svoj program emitovala je sa porodične zgrade koja se nalazi u ulici Vase Albanca, da bi kasnije sva oprema uz izgradnju antenskog stuba bila preseljena van samog gradskog naselja.

Najčešće emisije na radiju bile su kontakt program sa uključenjem građana, ali i emisije sa pevačima i drugim poznatim ljudima.

Radi podsećanja, na teritoriji jugoistočne Srbije radio ,,Bubamara“ bila je prva privatna radio stanica koja je počela sa radom 13. maja 1992. godine. U to vreme radio prijemnici primali su signale tek nekoliko radio stanica iz Srbije, a najviše iz Beograda.

radio bubamara
Radio Bubamara, foto: Privatna arhiva

Radio ,,Bubamara” prvi je mediji u Svrljigu, jer u vreme kada je osnovana nije bilo ni televizije, štampanih novina, a ni radio stanica na teritoriji Svrljiga.

20161024 171725
Montiranje antenskog stuba, foto: Radio ‚‚Bubamara”

Radio ,,Bubamara“ danas je jedini medij ovakvog tipa u Svrljigu i svoj program emituje na frekvenciji 96,5 MHz UKT FM.

Pored radijskog programa radio ,,Bubamara“ oformila je svoj informativni portal www.radiobubamara.rs gde građani mogu svakodnevno da se informišu o svemu, ukoliko su propustili nešto na programu radija.

radio Bubamara Svrljig

Takođe, u planu je ponovo pokretanje sajta www.radiobubamara.net gde će, po rečima vlasnika, biti postavljene sve arhivske emisije koje su sačuvane od zaborava u fonoteki radija.

Radio ,,Bubamara” je svojim radom i postojanjem ispisala jednu veliku stranicu istorije svrljiškog kraja i medija u Srbiji.

Osnivači ovog medija su braća Ivica i Jovica Joca Miladinović, muzičari iz Svrljiga.

2 Komentara

  1. Čestitam vam što ste isplivali iz svih problema sa kojima se bore današnji mediji. Nastavite da radite i čuvajte radio stanicu jer su vam je vaši ostavili u amante. Pozdrav iz Beograda.

  2. Sa malim zakašnjenjem ali najiskrenije čestitke za dobar i uspešan rad, kao i žalost za mojim nezaboravljenih kolega i prijatelja, osnivača ove firme. Nj ihov gubitak se nije osetio na rad i budućnost vašeg radia.
    Pozdrav i čestitka
    Dragan Mihajlović

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast!

VEST GODINE: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA SVRLJIGU

Sportski dani

Uspešno završen turnir u Crnoljevici

Lokalni izbori 2024

Narodna poslanica i potpredsednica GO SNS Nevena Đurić u poseti šestočlanoj porodici

Politika

Razrešena pomoćnica predsednika opštine Svrljig

Sport

Igrači 2014. Škole fudbala “Aca Menta” Svrljig prvaci Fair play B lige Niš

Sportske vesti

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga od Jedinstva

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano