Search
Close this search box.
Konkurs
Broj pregleda

Konkurs za prijem kandidata za potrebe Helikopterske jedinice MUP-a

Podeli sa prijateljima:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije raspisalo je konkurs za prijem kandidata iz građanstva u Vojnu akademiju Ministarstva odbrane za potrebe Helikopterske jedinice MUP-a.

Ilustracija, pixabay.com
Ilustracija, pixabay.com

Konkurs je otvoren od 2. do 31. marta i objavljen je na internet stranicama Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojne akademije, gde se zainteresovani kandidati mogu informisati o svim detaljima i uslovima konkursa.

U školskoj 2022/2023. godini primaju se tri kadeta na studijski program Osnovne akademske studije Vojno vazduhoplovstvo, a kandidati treba da ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa.

Između ostalog, neophodno je da su državljani Republike Srbije sa prebivalištem u Srbiji, da imaju manje od 21 godine, da su završili četvorogodišnju školu tehničke struke ili gimnaziju, da su tokom svih godina školovanja ostvarili najmanje vrlodobar uspeh.

Prijava na konkurs podnosi se Ministarstvu unutrašnjih poslova, Sektoru za ljudske resurse, Bulevar Zorana Đinđića 104, 11070 Novi Beograd, direktno ili putem pošte sa naznakom „Za konkurs za prijem u Vojnu akademiju“.

Sve informacije u vezi sa konkursom mogu se dobiti svakog radnog dana, od 13 do 15 časova, na broj telefona: 011/274-0000, lokal 402-81.

Školovanje u Vojnoj akademiji ima strukturu osnovnih akademskih studija prvog stepena u trajanju od četiri godine. Posle završetka školovanja, kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje diplomirani inženjer mašinstva.

Za vreme školovanja kadeti stanuju u internatu, Ministarstvo unutrašnjih poslova im tokom školovanja obezbeđuje stipendiju, koja na mesečnom nivou iznosi oko 50.000 dinara, a troškove školovanja snose Ministarstvo odbrane i Ministarstvo unutrašnjih poslova, na osnovu ugovora kojim se regulišu međusobne obaveze.

Nakon uspešno završenog školovanja u Vojnoj akademiji, kadeti stiču mogućnost prijema u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova – Helikoptersku jedinicu, na radno mesto profesionalni pilot, na određeno vreme, u svojstvu pripravnika, a nakon isteka pripravničkog staža i položenog stručnog ispita, primaju se u radni odnos na neodređeno vreme.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano