Search
Close this search box.
Konkurs
Broj pregleda

Konkurs za prijem kandidata za potrebe Helikopterske jedinice MUP-a

Podeli sa prijateljima:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije raspisalo je konkurs za prijem kandidata iz građanstva u Vojnu akademiju Ministarstva odbrane za potrebe Helikopterske jedinice MUP-a.

Ilustracija, pixabay.com
Ilustracija, pixabay.com

Konkurs je otvoren od 2. do 31. marta i objavljen je na internet stranicama Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojne akademije, gde se zainteresovani kandidati mogu informisati o svim detaljima i uslovima konkursa.

U školskoj 2022/2023. godini primaju se tri kadeta na studijski program Osnovne akademske studije Vojno vazduhoplovstvo, a kandidati treba da ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa.

Između ostalog, neophodno je da su državljani Republike Srbije sa prebivalištem u Srbiji, da imaju manje od 21 godine, da su završili četvorogodišnju školu tehničke struke ili gimnaziju, da su tokom svih godina školovanja ostvarili najmanje vrlodobar uspeh.

Prijava na konkurs podnosi se Ministarstvu unutrašnjih poslova, Sektoru za ljudske resurse, Bulevar Zorana Đinđića 104, 11070 Novi Beograd, direktno ili putem pošte sa naznakom „Za konkurs za prijem u Vojnu akademiju“.

Sve informacije u vezi sa konkursom mogu se dobiti svakog radnog dana, od 13 do 15 časova, na broj telefona: 011/274-0000, lokal 402-81.

Školovanje u Vojnoj akademiji ima strukturu osnovnih akademskih studija prvog stepena u trajanju od četiri godine. Posle završetka školovanja, kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje diplomirani inženjer mašinstva.

Za vreme školovanja kadeti stanuju u internatu, Ministarstvo unutrašnjih poslova im tokom školovanja obezbeđuje stipendiju, koja na mesečnom nivou iznosi oko 50.000 dinara, a troškove školovanja snose Ministarstvo odbrane i Ministarstvo unutrašnjih poslova, na osnovu ugovora kojim se regulišu međusobne obaveze.

Nakon uspešno završenog školovanja u Vojnoj akademiji, kadeti stiču mogućnost prijema u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova – Helikoptersku jedinicu, na radno mesto profesionalni pilot, na određeno vreme, u svojstvu pripravnika, a nakon isteka pripravničkog staža i položenog stručnog ispita, primaju se u radni odnos na neodređeno vreme.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast!

VEST GODINE: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA SVRLJIGU

Sportski dani

Uspešno završen turnir u Crnoljevici

Lokalni izbori 2024

Narodna poslanica i potpredsednica GO SNS Nevena Đurić u poseti šestočlanoj porodici

Politika

Razrešena pomoćnica predsednika opštine Svrljig

Sport

Igrači 2014. Škole fudbala “Aca Menta” Svrljig prvaci Fair play B lige Niš

Sportske vesti

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga od Jedinstva

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano