Search
Close this search box.
Značajna godišnjica
Broj pregleda

Ujedinjena seljačka stranka obeležila 20 godina od osnivanja odbora u Svrljigu! (VIDEO+FOTO)

Podeli sa prijateljima:

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić okupio je sve dosadašnje odbornike, većnike i funkcionere USS koji su sa njim bili rame uz rame od 2002. godine, pa sve do danas. 

Milija Miletić, Ujedinjena seljačka stranka
Milija Miletić, Ujedinjena seljačka stranka

Miletić Milija je rekao da je prvi odbornik Ujedinjene seljačke stranke bio iz Milija Matejić iz Manojlice.

Pre 20 godina, 2002. godine, izašli smo prvi put na izbore i osvojili jedno odborničko mesto. Naš odbornik bio je Milija Matejić iz Manojlice, rekao je Miletić.

Miletić kaže da je Ujedinjena seljačka stranka 2004. godine na izborima dobila šest odbornika, a među tim odbornicima bili su Hranislav Jovanović iz Plužine, Jelena Trifunović, Vlada Milosavljević, Dragi Stanojević, Nebojša Antonijević, Tomislav Vasić i Zoran Mihajlović iz Đurinca.

Ujedinjena seljačka stranka, foto: M.M.
Ujedinjena seljačka stranka, foto: M.M.

Ujedinjena seljačka stranka izašla je i na izbore 2008. godine – samostalno i dobila 13 odborničkih mandata.

Odbornici od 2008. do 2020. godine su bili isti, poručio je Miletić.

Miletić je pomenuo i ljude koji su bili većnici, a među njima su bili Siniša Arsić, Bora Jović ,,Status” i Dragan Blagojević ,,Žicaprom”.

Predsednik Miletić se osvrnuo i na period kada su predstavnici USS bili smenjeni na tri meseca, a tada su većnici bili Tatjana Lazarević i Tomislav Vasić.

Takođe, većnici su bili i Borislav Petković ,,Kassker”, Igor Nikolić ,,Jeligor”, Tarzan Asanović, Borislav Milenković, advokat i  mnogi drugi, rekao je Miletić.

Inače, od kako je Ujedinjena seljačka stranka na vlasti promenila su se tri predsednika Opštine i to Milija Miletić, Jelena Trifunović i Miroslav Marković koji danas obavlja ovu funkciju.

uss serbia

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA IMA 50 ODBORA

Ujedinjena seljačka stranka ima preko 50 odbora u Srbiji. Članovi Ujedinjene seljačke stranke su u pojedinim gradovima i opštinama na ključnim funkcijama, a veliki broj je odbornika i većnika širom Srbije.

Vredno je pomenuti da Ujedinjena seljačka stranka ima svog poslanika – Miliju Miletića koji je već dugi niz godina na ovoj funkciji i zahvaljujući njemu glas sela, seljaka, malih i nerazvijenih opština čuje se svakodnevno u ovom najvišem domu.

MARKOVIĆ: PRED NAMA SU VELIKI IZAZOVI

Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: M.M.
Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: M.M.

Svrljig mora da nastavi da se razvija, da gleda u pravcu novih radnih mesta, industrijalizacije jer svi znamo da smo poznati po lekovitom bilju, da smo tu prvi u Srbiji, da imamo razvijenu tekstilnu i drvnoprerađivačku industriju i to su osnove na kojima trebamo dalje da radimo i razvijamo opštinu, rekao je Marković.

Prisutnima se obratila i Jelena Trifunović, koja je trenutno obavlja funkciju šefa kabineta ministra za razvoje nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva (SPS).

NAJNOVIJE NA PORTALU

JELIGOR D.O.O.

Edukacija za berače i uzgajivače lekovitog i aromatičnog bilja – Ne propustite priliku!

Odlična vest

Meštani Prekonoge ujedinjeni u akciji čišćenja puteva

OBAVEŠTENJE

Osnovna škola ,,Dobrila Stambolić” obaveštava roditelje budućih prvaka

Od ponedeljka do petka

Izložba slika sa prve Likovne kolonije ,,Vinski put” u holu Osnovne škole od danas do petka

Amin

Počeo je Vaskršnji post

Nerealna priča...

Dva poništena gola domaćinu, pet žutih kartona i dva crvena na meču između Svrljiga i Napretka (FOTO)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano