Search
Close this search box.
Kreće radna 2022. godina
Broj pregleda

Novogodišnji intervju predsednika Opštine Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković u Novogodišnjem intervju za portal ,,Svrljiške novine” ističe da će 2022. godina za Svrljig i Svrljižane biti radna i razvojna.

Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: M.M.
Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: M.M.

FASADE ZGRADA U CENTRU DOBIJAJU NOVI I LEPŠI IZGLED

Drago mi je što mogu sa sigurnošču da kažem da će Svrljig polako menjati svoj izgled na bolje. Imam mnogo planova koje ću uz pomoć svojih saradnika pokušati da realizujem tokom 2022. godine, ali i u godinama koje slede. Počećemo godinu značajnim projektima među kojima je i uređenje fasada u užem centru Svrljig. To će bukvalno značiti mnogo bolji i lepši izgled samog centra, uređeniji grad i tome slično. Znate, centar je ogledalo svakog grada, opštine i bilo kog drugog mesta, rekao je predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković na početku intervjua.

Footer

IZGRADNJOM BUNARA STIŽE VODA DO SVIH GRAĐANA U 2022. GODINI

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković kao jedan od prioritetnijih poduhvata ističe izgradnju dodatnog bunara kako bi se uravnotežilo vodosnabdevanje u svim delovima grada.

Neophodan nam je još jedan bunar kojim bi se poboljšalo vodosnabdevanje u Svrljigu. U planu nam je da počnemo sa gradnjom 2022. godine, a odmah nakon završetka izgradnje i da se deo mreže preusmeri i rasterete izvorišta, što bi rezultiralo pozitivno, jer bi vodu dobili i oni koji su je imali u manjim količinama u letnjem periodu, ističe Marković.

Christmas Garland

IZLIVANJE LUKAVIČKOG POTOKA BIĆE PROŠLOST! KREĆE UREĐENJE!

Marković ističe da će se brinuti o svakom naselju i svakom selu, bez obzira koliko tamo stanovnika živelo.

Lukavica je veliko naselje, sledeće godine radne mašine će raditi i tamo. Plan nam je da uredimo korito Lukavičkog potoka kako se ne bi izlivao nakon obilnijih padavina ili usled topljenja snega. Na taj način spasićemo dvorišta i objekte naših sugrađana koji su uvek prvi na udaru kada se izlije potok, kaže Marković.

Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: M.M.
Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: M.M.

NOVI PARK SA BOGATIM SADRŽAJEM U 2022. GODINI

Jedna lepa vest za sve mlade, decu i mlade roditelje, odnosno za sve građane da će se graditi novi park.

Park će biti smešten na potezu između novog mosta na reci Svrljiški Timok i Elektrodistribucije. Tamo je sada uredno popločan bedem, planiramo da osvetlimo i dodatno uredimo taj deo grada jer je izgradnjom mosta postao i urbaniji, a ulice frekventnije, što znači da je i taj kraj grada zaživeo. Pored parka koji će biti smešten na opštinskoj parceli, odmah do mosta, planiramo da uredimo prostor koji bi se izdavao i ugostiteljima, smatramo da Svrljig zaslužuje jedno takvo mesto i da će to biti još jedan prelepi park sa svim sadržajima za najmlađe, ali i najstarije sugrađane, kaže Marković.

ZAVRŠETAK TENISKOG TERENA I IZGRADNJA POMOĆNOG FUDBALSKOG TERENA

Kada je reč o sportu Marković kaže da započeti teniski teren mora da bude završen i doveden u red. Ali isto tako najavio je izgradnju pomoćnog fudbalskog terena i uređenje ograde oko stadiona FK ,,Svrljig”.

Teniski teren mora da bude poput svih teniskih terena u Srbiji i regionu. Ne želimo da naš bude ni bolji, ali ni gori, samo da bude po svim standardima, onako kako je opisan i projektovan. Što se tiče fudbala, sledeće godine gradimo novi pomoćni teren koji će značiti prvenstveno deci koja svakdnevno dolaze i treniraju ili uživaju u igri na gradskom stadionu, a onda i našim fudbalerima koji će tu trenirati. Takođe, taj pomoćni teren značiće i u danima ,,Belmužijade”, rasteretićemo centralni stadion, a proširićemo izložbeni prostor što je dobro za sve naše izlagače i učesnike. Takođe, odvojili smo sredstva za izgradnju ograde i planiramo da Sportsko-rekrativni centar bude mesto svih sportista i ljubitelja sporta, uređeno, sa namenom i lepo za sve nas koji ga posećujemo, kaže Marković.

Marković kaže da je ovo samo delić onoga što će se raditi u narednoj godini, te dodaje da veliku podršku razvoju Svrljiga daje i narodni poslanik Milija Miletić koji se svakog dana zalaže za Svrljig.

Bez pomoći i zalaganja narodnog poslanika Milije Miletića bitni projekti nikada ne bi bili ni realizovani, zato koristim priliku da mu se javno zahvalim u ime svih Svrljižana, rekao je Marković.

Predsednik opštine čestitao je svim svojim sugrađanima nastupajuće praznike i Novu godinu.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano