69/70

Izašao dvobroj časopisa ,,Bdenje“

Broj pregleda

Iz štampe je ovih dana izašao dvobroj 69/70 časopsia za književnost, umetnost i kulturnu baštinu ,,Bdenje“ u izdanju Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig.

bdenje 69 70

Bdenje, časopis za književnost, umetnost i kulturnu baštinu najprirodnije je iznedren iz duhovne i kulturne istorije svrljiškog kraja koji obuhvata vremenski period od XIII veka (Svrljiški odlomci jevanđelja, 1279) do danas i pojave značajnih zavičajnih autora koje je ovaj kraj podario srpskoj nauci i književnosti.

Prvi broj časopisa pojavio se iz štampe 1. decembra 2002. godine. Urednik je bio naš zavičajni autor i značajni srpski pesnik, Zoran Vučić.

Uredništvo novog dvobroja je u sastavu: Dušan Stojković, Goran Maksimović, Obren Ristić, Rusomir D. Arsić, Violeta Jović, Miroslav Todorović, Slaviša Milivojević, a glavni i odgovorni urednik je Zorica Branković Basarić.

Lekturu i korekturu obavio je profesor srpskog jezika i književnosti Radoslav Vučković, a izdavač je CTKS Svrljig.

Zahvaljujući sajtu Centra za turizam, kulturu i sport možete čitati onlajn sve brojeve ovog časopisa, pa i dvobroj koji je na LINKU.

Pročitajte i

Bdenje, foto: A.S.

Izašao novi broj časopisa ,,Bdenje“

Iz štampe je ovih dana izašao 59. broj časopsia za književnost, umetnost i kulturnu baštinu ,,Bdenje“ u izdanju Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig. 

Izašao novi broj časopisa „Bdenje“

Ovih dana iz štampe je izašao 47. broj časopisa za književnost, kulturu i baštinu „Bdenje“. Časopis „Bdenje“ izlazi četiri puta godišnje, a izdaje ga Centar za turizam,

Novi broj časopisa „Bdenje“

Ovih dana iz štampe je izašao 43. broj časopisa za književnost, kulturu i baštinu „Bdenje“. Časopis „Bdenje“ izlazi četiri puta godišnje, a izdaje ga Centar za turizam,

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *