Search
Close this search box.
Zdravstvo
Broj pregleda

MILETIĆ: Neophodno unapređenje rada Hitne pomoći

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić je zajedno sa predstavnicima „Pokreta pravo na život – Meri“ razgovarao sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom u vezi sa poboljšanjem rada Hitne pomoći, a rezultat sastanka je dogovor o formiranju radne grupe.

Foto: privatna arhiva
Foto: privatna arhiva

Miletić je na sastanku istakao da je potrebno poboljšati rad Hitne pomoći kako bi ona bila dostupna svakom građaninu Srbije:

– Potrebno je da hitna medicinska pomoć bude dostupna svakom građaninu u Srbiji. Takođe, neophodno je da pri domovima zdravlja postoji i služba hitne medicinske pomoći koja nedostaje opštinama koje imaju manje od 25.000 stanovnika. Treba naći rešenje kako obezbediti da se i u tim opštinama pruži adekvatna pomoć svakome kome je potrebna – poručio je Miletić.

Ministar Lončar je tokom razgovora sa članovima Pokreta predložio da se formira radna grupa koja će se baviti poboljšanjem rada hitne pomoći čiji će članovi biti predstavnici „Pokreta pravo na život – Meri“ i ministarstva zdravlja.

Miletić se zahvalio ministru Lončaru na razumevanju ovog problema i izrazio uverenje da će se uz pomoć Ministarstva zdravlja unaprediti rad Hitne pomoći.

Pokret „Meri“ kao fokus delovanja ima oblast urgentne medicine, a kao svoj zadatak iniciranje donošenja Zakona o hitnoj medicinskoj pomoći.

Sastanku su prisustvovali predsednik „Pokreta pravo na život – Meri“ Dejan Zejnula, član skupštine Pokreta dr Miodrag Branković, narodni poslanik Milija Miletitić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i šef Kabineta ministra zdravlja Nikola Pandrc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli

Kupališni kompleks “Bazeni Pastirište” otvoren za posetioce

CTKS Svrljig

KULTURA: 20. LIKOVNA KOLONIJA ,,ARS TIMACUM”

ZABAVA DO ZORE!

BOBAN ZDRAVKOVIĆ, DRAGANA MIRKOVIĆ I ZORANA MIĆANOVIĆ NA 18. BELMUŽIJADI

Vidimo se

Najava: 18. Belmužijada u Svrljigu prve nedelje avgusta

Javni poziv

Poziv za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja do 8. jula

Na Vidovdan

Međunarodni festival folklora “Igra kolo kraj Timoka” u Svrljigu 28. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano