Sjajni predlozi
Broj pregleda

Srednjoškolci predstavili svoje ideje za unapređenje Svrljiga

Učenici SSS ,,Dušan Trivunac Dragoš” danas su prezentovali predsedniku opštine Svrljig Miroslavu Markoviću svoje ideje i projekte za unapređenje života na teritoriji svrljiške opštine. 

Marković sa srednjoškolcima, foto: M.M.
Marković sa srednjoškolcima, foto: M.M.

Oni su kroz prezentacije predočili šta je ono šta je potrebno mladima – kao što je projekat izgradnje biciklističke staze pored korita reke Svrljiški Timok, ali i druge projekte koji podstiču razvoj turizma pod nazivom ,,SvrljigTrip” i sl. do projekata koji su bitni za unapređenje zaštite životne sredine sa akcentom na reciklažni proces prilikom prikupljanja smeća.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković pohvalio je učenike koji su se založili da svoje ideje pretoče u projekte i tako podstaknu da se što pre pokrenu novi projketi.

Marković je poručio da je izrađen projekat potpune rekonstrukcije leve i desne obale Svrljiškog Timoka, od plavog mosta do mostića kod naselja Saraj, te da je moguće razgovarati i naknadno dodati ideju srednjoškolaca koja podrazumeva izgradnju biciklističke staze u oba smera.

Marković sa srednjoškolcima, foto: M.M.
Marković sa srednjoškolcima, foto: M.M.

Predsednik se osvrnuo i na ostale ideje, pohvalio je zalaganje učenika koji su se svojski potrudili da pomognu razvoju turizma i poručio da je projekat reciklaže otpada veoma dobar, ali da još uvek nije izvodljivo realizovati ga zbog nedostatka mehanizacije, ali i ljudskih resursa.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Veći problem je nedostatak volje, jer bi se inače rešio problem ljudstva i mehanizacije. Neverovatno je da ne postoji saradnja sa papir servisom, pa tone kartona završavaju na deponiji, a zna se da bi stotine stabala bilo spašeno kad bi se organizovalo prikupljanje tog kartona. Jedan čovek je to radio sam do pre neku godinu i njemu se isplatilo, a jedna komunalna firma ne može…ne razumem..?

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *