Search
Close this search box.
Sjajni predlozi
Broj pregleda

Srednjoškolci predstavili svoje ideje za unapređenje Svrljiga

Podeli sa prijateljima:

Učenici SSS ,,Dušan Trivunac Dragoš” danas su prezentovali predsedniku opštine Svrljig Miroslavu Markoviću svoje ideje i projekte za unapređenje života na teritoriji svrljiške opštine. 

Marković sa srednjoškolcima, foto: M.M.
Marković sa srednjoškolcima, foto: M.M.

Oni su kroz prezentacije predočili šta je ono šta je potrebno mladima – kao što je projekat izgradnje biciklističke staze pored korita reke Svrljiški Timok, ali i druge projekte koji podstiču razvoj turizma pod nazivom ,,SvrljigTrip” i sl. do projekata koji su bitni za unapređenje zaštite životne sredine sa akcentom na reciklažni proces prilikom prikupljanja smeća.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković pohvalio je učenike koji su se založili da svoje ideje pretoče u projekte i tako podstaknu da se što pre pokrenu novi projketi.

Marković je poručio da je izrađen projekat potpune rekonstrukcije leve i desne obale Svrljiškog Timoka, od plavog mosta do mostića kod naselja Saraj, te da je moguće razgovarati i naknadno dodati ideju srednjoškolaca koja podrazumeva izgradnju biciklističke staze u oba smera.

Marković sa srednjoškolcima, foto: M.M.
Marković sa srednjoškolcima, foto: M.M.

Predsednik se osvrnuo i na ostale ideje, pohvalio je zalaganje učenika koji su se svojski potrudili da pomognu razvoju turizma i poručio da je projekat reciklaže otpada veoma dobar, ali da još uvek nije izvodljivo realizovati ga zbog nedostatka mehanizacije, ali i ljudskih resursa.

Jedan komentar

  1. Veći problem je nedostatak volje, jer bi se inače rešio problem ljudstva i mehanizacije. Neverovatno je da ne postoji saradnja sa papir servisom, pa tone kartona završavaju na deponiji, a zna se da bi stotine stabala bilo spašeno kad bi se organizovalo prikupljanje tog kartona. Jedan čovek je to radio sam do pre neku godinu i njemu se isplatilo, a jedna komunalna firma ne može…ne razumem..?

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Tradicija i zajedništvo