Poljoprivreda
Broj pregleda

MILETIĆ: Povećati i redovno isplaćivati subvencije poljoprivrednicima za 2022. godinu! (FOTO, VIDEO)

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić je zatražio da se povećaju subvencije poljoprivrednicima za 2022. godinu.

Milija Miletić, foto: Parlament
Milija Miletić, foto: Parlament

– Zahvalio bih se ministru Nedimoviću, koji je sa svojim kabinetom obezbedio da se na tržištu EU, ponovo posle 30 godina, plasira pileće meso proizvedeno u Srbiji. To je velika stvar za sve naše proizvođače pilećeg mesa. Početkom 2022. godine se očekuje i odobrenje od EU za izvoz svinjskog mesa i to je dobra vest – kazao je Miletić.

On je istakao da je potrebno pomoći proizvođačima mesa kako bi bili konkurentni na tržištu Evropske unije:

– Kvalitet našeg mesa je odličan. Međutim, svedoci smo da je cena koncentrata porasla od 35 do 60 odsto, da subvencije za poljoprivredu kasne i po dve godine, te da su stočari prinuđeni da prodaju stoku jer moraju da pokriju troškove hrane. Neophodno je povećati iznos subvencija za 2022. godinu, pogotovo za marginalna područja, kao i obezbediti da se subvencije redovno isplaćuju – zatražio je Miletić.

Miletić je, takođe, pozvao sve građane da se vakcinišu, jer je vakcina jedini lek protiv korona virusa:

– Pozivam građane da se vakcinišu, kako bi se izborili sa ovim virusom. Ovom prilikom dajem podršku doktorima i medicinskim sestrama, ministru Lončaru i svima koji učestvuju u ovoj borbi sa korona virusom – zaključio je Miletić.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Ali nikako ne zapostaviti u plaćanjima političare.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *