Politika

MILETIĆ SE SASTAO SA PUZOVIĆEM: Vrećasta brana na Svrljiškom Timoku biće rekonstruisana!

Broj pregleda

Narodni poslanik Milija Miletić se sastatao sa direktorom „Srbijavoda“ Goranom Puzovićem i tom prilikom je dogovorena rekonstrukcija vrećaste brane na Svrljiškom Timoku. 

Miletić i Puzović, foto: Privatna arhiva
Miletić i Puzović, foto: Privatna arhiva

Miletić je tokom sastanka istakao da je potrebno rešiti problem brane na Svrljiškom Timoku u što kraćem roku.

– Potrebno je rešiti problem vrećaste brane na Svrljiškom Timoku. Vrećasta brana je trenutno van funkcije, stvara veliki problem jer nema vode i čitav vodotok je u lošem stanju. Takođe, potrebno je što pre rekonstruisati 800 metara obale da bi se izbegli poplavni talasi – kazao je Miletić.

Diretkor Puzović je ranije dao nalog za rešavanje problema na vodama prvog reda, a tokom sastanka je izrazio potrebu da poseti Svrljig kako bi se što pre rešili problemi na terenu.

Opština Svrljig je, takođe, početkom avgusta 2021. godine potpisala Ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji komunalne (kanalizacione) infrastrukture u Republici Srbiji kojim je predviđena izgradnja kolektora za prečišćavanje otpadnih voda.

Miletić se zahvalio Puzoviću na razumevanju problema koji muče građane Svrljiga i jugoistoka Srbije.

Sastanku je pristustvovao i izvršni direktor za uređenje, korišćenje i zaštitu voda Miloš Radovanović.

Pročitajte i

Voda, ilustracija, foto: M.M.

Važno obaveštenje za meštane Prekonoge!

Selo Prekonoga ostaće bez vode 28.10.2021. godine zbog intervencije na vodovodnoj mreži, saopšteno je portalu ,,Svrljiške novine“ iz Javnog komunalnog stambenog preduzeća ,,Svrljig“ Svrljig.  Planirane

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *