Odlična vest
Broj pregleda

1.500.000 DINARA ZA PODRŠKU POLJOPRIVREDNICIMA SVRLJIGA

U petak, 11. juna, Fondacija Ana i Vlade Divac, opština Svrljig i Regionalna razvojna agencija Jug potpisali su ugovor o saradnji kojim je zvanično pokrenut  „Fond za razvoj poljoprivrede u opštini Svrljig 2021“. Projekat osnivanja ovog inovativnog fonda podržao je USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu.

Fondacija i Opština, foto: J.N.
Fondacija i Opština, foto: J.N.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković istakao je da je ponosan na to što je Svrljig među prvim opštinama u Srbiji koja razvija ovaj fond.

Vrednost fonda koji je stvoren zajedničkim ulaganjem opštine i fondacije iznosi 1.500.000 dinara.

Kako se moglo čuti, ova sredstva namenjena su podršci poljoprivrednicima sa teritorije Svrljga – čime se obezbeđuje pristup dodatnim sredstvima za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Sredstva su namenjena poljoprivrednicima koji za inicijalno investiranje u unapređenje proizvodnje moraju da koriste sopstvena sredstva ili sredstva od bankarskih pozajmica do kojih teško dolaze. Ovakav vid podrške od strane Opštine Svrljig i Fondaicje rešava te probleme i omogućava da poljoprivrednici do finansijskih sredstava dođu na transparentan i jednostavan način, a takođe da istovremeno mogu dobiti i standardne opštinske subvencije za investicije u poljoprivredi, čulo se na sastanku u sali bioskopa CTKS Svrljig.

Fondacija i Opština, foto: J.N.
Fondacija i Opština, foto: J.N.

Nakon Čajetine i Prijepolja, Svrljig je treća opština u Srbiji koja pokreće ovakav fond. Konkurs će biti raspisan 15. jula, a svi zainteresovani će moći da se prijave do 15. avgusta.

Sastanak sa poljoprivrednicima, foto: D.R.
Sastanak sa poljoprivrednicima, foto: D.R.

Narodni poslanik Milija Miletić istakao je da je ovo samo još jedan vid pomoći lokalnim poljoprivrednicima, te da će opština raditi i dalje na tom polju u cilju poboljšanja statusa poljoprivrednika, sela i ekonomskog položaja građana.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *