Search
Close this search box.
Projekat 2021
Broj pregleda

Deca najmanje koriste internet za učenje…

Podeli sa prijateljima:

Ovaj tekst počećemo činjenicom da srpska deca koriste najviše internet u Evropi, i u samom su evropskom vrhu po tom pitanju.

Ispitivanja pokazuju da dnevno provode u proseku više od tri sata, ali njihovo ponašanje na mreži uglavnom nije problematično, rezultati su Evropskog istraživanja o mladima na internetu u kome je učestvovala i naša zemlja. Naši mladi, nažalost, najmanje koriste internet za rešavanje školskih zadataka, što je potvrđeno i od strane stručnjaka iz ove oblasti.

dete

Mladi u Srbiji od mobilnih uređaja najčešće koriste mobilne telefone, na kojima najviše slušaju muziku, gledaju video-klipove i igraju video-igre.

Kašnjenje i izostajanje iz škole, lošije ocene, zatvaranje u sebe i izbegavanje druženja i svih aktivnosti na otvorenom znaci su da je vaše dete na putu ka internet zavisnosti.

Treba obratiti pažnju i na prisustvo najmlađih na društvenim mrežama – polovina dece između devet i 11 godina koriste ih svakodnevno.

Pre 28 godina u Americi je prepoznata zavisnost od interneta. Prvi znaci su preokupiranost, zanemarivanje obaveza i nekih drugih zadovoljstava, zdravstvene posledice, potreba da se bude sve više na mreži i, ako je to nemoguće, osećanje napetosti, nervoze i nemira.

Problem treba prijaviti lekarima koji testom utvrđuju da li je u pitanju preterivanje ili zavisnost. Zavisnike uče kako da drugačije doživljavaju neke situacije i kako da promene ponašanje.

Oko 45 odsto dece od 12 do 14 godina koriste internet, a u Evropi ga u tom uzrastu koristi tek sedam-osam odsto njih.

COA SvrljigOvaj tekst deo je projekta koji je sufinansiran od strane Opštine Svrljig u prvoj polovini 2021. godine.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano