Svrljiške novine

COVID-19
Broj pregleda

Ugostiteljski objekti od danas rade i u zatvorenom

Podeli sa prijateljima:

Član Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 Branislav Tiodorović potvrdio je da od danas ugostiteljski objekti u zatvorenom mogu da rade do 22 časa, uz 50 odsto popunjenosti kapaciteta, poštovanje distance od 1,5 do dva metra i bez muzike.

Tiodorović, foto: RTV, Dnevnik
Tiodorović, foto: RTV, Dnevnik

Tiodorović je nakon današnje sednice Kriznog štaba istakao da ova mera stupa na snagu sutra od ponoći i naglasio da je zdravstveni sistem spreman za pojavu novoobolelih za oko sedam do 10 dana, ali ne u broju kao što je bio slučaj u prethodnom periodu.

Virus je tu, u našem okruženju. Sve ostalo što bi moglo biti predmet razgovora imaćemo na sledećoj sednici, koja će biti održana naredne sedmice, kada ćemo na osnovu podataka oceniti situaciju i da li možemo očekivati njeno smirivanje, sa manje novoobolelih, rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, ipak je i dalje visok broj smrtnih ishoda kao posledica koronavirusa.

On je saopštio da je doneta i odluka da naši građani koji žive u inostranstvu, gde su uredno vakinisani, mogu da uđu u zemlju bez ograničenja, navodeći da se očekuje da će zemlje iz kojih dolaze to isto primeniti i prema nama, odnosno uvesti recipročne mere.

Tiodorović je, govoreći o digitalnim kovid sertifikatima o vakcinaciji, rekao da smo na pravom putu i da su naši sertifikati pohvaljeni od nekih zemalja i Evropske komisije.

Nadamo se da će biti prihvaćeni u potpunosti i da ćemo imati racionalnu metodu koja će nam pomoći da komuniciramo lakše, a i da putujemo, objasnio je on.

Član Kriznog štaba je naglasio da se preranim popuštanjem mera ne sme napraviti greška i da se tome mora pristupiti sa velikim oprezom, na osnovu egzaktnih podatka zdravstvenog sistema, kliničara i ocena svih službi.

On je najavio da će se o tome razmišljati u narednom periodu, uz uverenje da će do konkretizacije doći za 15 do 20 dana.

Prema njegovim rečima, mora se još sačekati sa odlukom o otvaranju noćnih klubova i radu ugostiteljskih objekata nakon 22 časa, uz napomenu da kada budemo imali, na primer, ispod 100 novopozitivnih na dnevnom nivou, možemo da pustimo da sve normalno funkcioniše.

Takođe, Tiodorović je dodao da na Kriznom štabu nisu razmatrani drugi zahtevi o okupljanjima ili proslavama, i da i dalje važi mera da nema okupljanja više od pet osoba na jednom mestu, uz poštovanje svih pravila.

On je, kada su u pitanju benefiti za one koji su vakcinisani, ponovio stav da svaka odluka o tome mora biti u skladu sa medicinskim merama, pravnim normama i u skladu sa zaštitom ljudskih prava.

Radi se na tome da i oni koji iz opravdanih razloga nisu mogli da se vakcinišu moraju da imaju određene benefite, uz negativan PCR test, objasnio je Tiodorović.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Zdravlje na prvom mestu

Briga o zdravlju: Preventivni pregledi u Domu zdravlja Svrljig!

Sport

KK “Svrljig” u akciji: Duel sa “Academy” u Leskovcu

Pomoć Vojske Srbije

SVRLJIG: Stigla vojna vozila visoke prohodnosti za prevoz interventnih ekipa EPS-a

Politika

USS KONVENCIJA: Miletić uputio kritike zbog nedostatka struje u selima

Šestonedeljni

Danas počeo Božićni post

Politika

Predsednica Srpske stranke Zavetnici posetila Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Koronavirus

Na bolničkom lečenju 260 pacijenata obolelih od COVID-19

COVID-19

Registrovano 868 novih slučajeva koronavirusa

COVID 19

U poslednja 24 časa koronavirusom zaražena 781 osoba

COVID

U poslednja 24 časa zaraženo još 2.060 osoba

COVID

Od poslednjeg preseka još 1.063 nova slučaja koronavirusa

COVID

U poslednja 24 časa od posledica COVID-19 preminulo 14 osoba

COVID-19

Registrovan 2.201 novi slučaj zaraze koronavirusom

COVID-19

Dalji pad broja zaraženih od COVID-19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *