Search
Close this search box.
Projekat 2021
Broj pregleda

Zašto razmišljamo da odlazimo u veće gradove?

Podeli sa prijateljima:

Pre dve i po godine Svrljig je početkom godine napustilo gotovo 1.000 mladih i radno sposobnih ljudi što je zaista ostavilo traga sve do dana današnjeg.

U okviru projekta koji realizujemo na našem portalu, a tiče se upravo pitanja mladih ljudi, njihovog položaja i sl. razgovarali smo sa A.S. 26 godina iz naše opštine.

A.S. je diplomirani ekonomista i za njega, kako nam je rekao, u Svrljigu posla nema. On je odlučio da spakuje svoje kofere i odmah nakon studija ode za Beograd i tamo potraži sreću. Međutim, ni tamo mu nije pošlo za rukom u potrazi za poslom pa je odlučio da ode ,,preko”.

A.S. je 2019. godine otišao za Nemačku, a svoju diplomu ekonomiste morao je da ostavi sa strane i da se prekvalifikuje za druge poslove, one koje su tražene u Nemačkoj kako bi otpočeo novi život.

Svrljig, foto: Svrljiške novine
Svrljig, foto: Svrljiške novine

Usled pandemije virusa COVID-19 on se vraća za Srbiju, najpre u Beograd, a potom u Svrljig i odlučuje da sam pokrene svoj biznis.

Činilo mi se nemoguće, ali evo, godinu dana već radim i mogu vam reći da sam zadovoljan. Radim od kuće, nemam probleme, sve mi je tu. Niko ne bi napusti svoje mesto, kuću, dvorište, da ima gde i šta da radi, ali i da pristojno živi. Ja se bavim konsultacijama iz struke na internetu, frilenser sam i za to mi nije bitno mesto iz kojeg ću raditi. Videću kako će teći sve, ali za sada je ok, kaže A.S. za naš portal.

COA SvrljigOvaj tekst deo je projekta koji je sufinansiran od strane Opštine Svrljig u prvoj polovini 2021. godine. 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

Odlično!!!

Srednja škola u Svrljigu dobija novi smer, ovo je ODLIČNA VEST!

Odlično!

POTPISANO: 10 MILIONA STIŽU U SVRLJIG ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE

Pripremni radovi

Kreće izgradnja parking prostora pored pružnog prelaza

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Svrljiske novine predstavljaju