Projekat 2021

Zašto razmišljamo da odlazimo u veće gradove?

Broj pregleda

Pre dve i po godine Svrljig je početkom godine napustilo gotovo 1.000 mladih i radno sposobnih ljudi što je zaista ostavilo traga sve do dana današnjeg.

U okviru projekta koji realizujemo na našem portalu, a tiče se upravo pitanja mladih ljudi, njihovog položaja i sl. razgovarali smo sa A.S. 26 godina iz naše opštine.

A.S. je diplomirani ekonomista i za njega, kako nam je rekao, u Svrljigu posla nema. On je odlučio da spakuje svoje kofere i odmah nakon studija ode za Beograd i tamo potraži sreću. Međutim, ni tamo mu nije pošlo za rukom u potrazi za poslom pa je odlučio da ode ,,preko“.

A.S. je 2019. godine otišao za Nemačku, a svoju diplomu ekonomiste morao je da ostavi sa strane i da se prekvalifikuje za druge poslove, one koje su tražene u Nemačkoj kako bi otpočeo novi život.

Svrljig, foto: Svrljiške novine
Svrljig, foto: Svrljiške novine

Usled pandemije virusa COVID-19 on se vraća za Srbiju, najpre u Beograd, a potom u Svrljig i odlučuje da sam pokrene svoj biznis.

Činilo mi se nemoguće, ali evo, godinu dana već radim i mogu vam reći da sam zadovoljan. Radim od kuće, nemam probleme, sve mi je tu. Niko ne bi napusti svoje mesto, kuću, dvorište, da ima gde i šta da radi, ali i da pristojno živi. Ja se bavim konsultacijama iz struke na internetu, frilenser sam i za to mi nije bitno mesto iz kojeg ću raditi. Videću kako će teći sve, ali za sada je ok, kaže A.S. za naš portal.

COA SvrljigOvaj tekst deo je projekta koji je sufinansiran od strane Opštine Svrljig u prvoj polovini 2021. godine. 

Pročitajte i

Fudbalski klub ,,Svrljig'', s leva na desno Žikić, Mentović i Prvulović

ODLIČNE VESTI: FK ,,Svrljig“ za budućnost!

Danas je održana promocija novih igrača Fudbalskog kluba ,,Svrljig“ Uroša Žikića i Andreja Prvulovića.  Uroš Žikić igrao je ekipi ,,Kopernikus-Železničar“ Niš u kadetskoj konkurenciji, a

Vakcinacija u Svrljigu, foto: Svrljiške novine

Dom zdravlja Svrljig obaveštava građane

Dom zdravlja Svrljig obaveštava građane da ima dovoljan broj vakcina protiv sezonskog gripa i protiv virusa COVID-19. Vakcinacija se obavlja svakog radnog dana u jutarnjim

Novogodišnji ukrasi, foto: Svrljiške novine

Krenulo novogodišnje ukrašavanje centra grada

Proteklih dana krenulo je novogodišnje ukrašavanje centra Svrljiga.  Postavljeni su prošlogodišnji ukrasi, a nabavljeni su i neki novi. Novogodišnja jelka ove godine postavljena je ispred

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *