Projekat 2021
Broj pregleda

Zašto razmišljamo da odlazimo u veće gradove?

Pre dve i po godine Svrljig je početkom godine napustilo gotovo 1.000 mladih i radno sposobnih ljudi što je zaista ostavilo traga sve do dana današnjeg.

U okviru projekta koji realizujemo na našem portalu, a tiče se upravo pitanja mladih ljudi, njihovog položaja i sl. razgovarali smo sa A.S. 26 godina iz naše opštine.

A.S. je diplomirani ekonomista i za njega, kako nam je rekao, u Svrljigu posla nema. On je odlučio da spakuje svoje kofere i odmah nakon studija ode za Beograd i tamo potraži sreću. Međutim, ni tamo mu nije pošlo za rukom u potrazi za poslom pa je odlučio da ode ,,preko”.

A.S. je 2019. godine otišao za Nemačku, a svoju diplomu ekonomiste morao je da ostavi sa strane i da se prekvalifikuje za druge poslove, one koje su tražene u Nemačkoj kako bi otpočeo novi život.

Svrljig, foto: Svrljiške novine
Svrljig, foto: Svrljiške novine

Usled pandemije virusa COVID-19 on se vraća za Srbiju, najpre u Beograd, a potom u Svrljig i odlučuje da sam pokrene svoj biznis.

Činilo mi se nemoguće, ali evo, godinu dana već radim i mogu vam reći da sam zadovoljan. Radim od kuće, nemam probleme, sve mi je tu. Niko ne bi napusti svoje mesto, kuću, dvorište, da ima gde i šta da radi, ali i da pristojno živi. Ja se bavim konsultacijama iz struke na internetu, frilenser sam i za to mi nije bitno mesto iz kojeg ću raditi. Videću kako će teći sve, ali za sada je ok, kaže A.S. za naš portal.

COA SvrljigOvaj tekst deo je projekta koji je sufinansiran od strane Opštine Svrljig u prvoj polovini 2021. godine. 

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *