Eko budućnost

Locirane dve nove deponije u Niševcu i Paliluli

Članovi Udruženja za zaštitu životne sredine ,,Eko budućnost“ danas su obišli teren u selima Niševac i Palilula i naišli na nove divlje deponije u ovim delovima naše opštine. 

Deponija, foto: Eko budućnost
Deponija, foto: Eko budućnost

Kako nam je rečeno, deponije se nalaze u blizini Niševačke klisure, koja važi za jednu od najlepših u ovom delu Srbije, ali i u selu Palilula, koje takođe ima izuzetne turističke potencijale.

Svu lepotu ovih sela degradiraju dve mini deponije koje moramo ukloniti u narednom periodu. Uz pomoć Lokalne samouprave i Udruženja ,,Eko budućnost“, a iskreno se nadam i volontera, početkom proleća planiramo da očitimo mesta gde su stvorene ove divlje deponije, rekao je Marko Petrović, predsednik Udruženja, za portal ,,Svrljiške novine“.

Fotografija sa terena, prelepa priroda, foto: Eko budućnost
Fotografija sa terena, prelepa priroda, foto: Eko budućnost

Petrović je za naš portal rekao da će pored Niševca i Palilule, Udruženje, članov i volonteri raditi i u drugim selima, gde su locirane nove deponije, kao što su Prekonoga, Crnoljevica, Drajinac…

Deponija, foto: Eko budućnost
Deponija, foto: Eko budućnost

Biće to veliki posao, ali se nadam da ćemo uspeti da ostvarimo naš cilj i očistimo prirodu. To je ujedno i poziv svim zaljubljenicima u prirodu da dođu i pomognu u realizaciji ovog projekta, vrata našeg Udruženja su otvorena za sve, poručio je Petrović.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *