Turizam
Broj pregleda

Obeležavanje 50 godina od izlaska Milutina Veljkovića iz pećine Samar

Narednog utorka biće priređeno obeležavanje 50 godina od izlaska speleologa Milutina Veljkovića iz pećine Samar u Kopajkošari. 

Pecina Samar kod Svrljiga
Ulaz u pećinu, foto: Svrljiške novine

Obeležavanje višestrukog obaranja Ginisovog rekorda boravka pod zemljom biće priređeno specijalnim dešavanjem u svrljiškom selu Kopajkošara ispred pećinskog kompleksa Samar, 29. septembra u 19 časova u organizaciji Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig.

Posle uvodne reči, posetioci će moći da pogledaju „Speleonaut/Pod kamenim nebom“, dokumentarni film Sonje Đekić o petnaestomesečnom samovanju Veljkovića u pećini Samar, koji je premijerno prikazan na 24. Festivalu autorskog filma u Beogradu, a potom prikazan na festivalima širom sveta, i ovenčan nagradama na festivalima u Španiji i Severnoj Makedoniji.

Veljković u pećini Samar

Projekciji će prisustvovati i autorka filma Sonja Đekić, kao i jedan od junaka filma – Aleksandar Veljković, koji je i sin protagoniste. O ovim i drugim aktuelnim projekcijama “Speleonauta” pročitajte više ovde:

https://www.fcs.rs/dokumentarni-film-speleonaut-sonje-djekic-i-na-festivalu-eho-u-skoplju/?fbclid=IwAR0G7x3YZMQS5BciUzVESsHeEhLkiV12GUXN6rRQ3izXPk6-qWpZUFoXlHU 

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *