Search
Close this search box.
Dobre akcije
Broj pregleda

Svrljig iz dana u dan sve čistiji zahvaljujući Udruženju ,,Eko-budućnost”

Podeli sa prijateljima:

Udruženje ,,Eko-budućnost” u saradnji sa lokalnom samoupravom i volonterima uspešno realizuje projekat kojim se podrazumeva čišćenje divljih deponija na teritoriji svrljiške opštine. 

Foto: Eko-budućnost
Foto: Eko-budućnost

Protekle nedelje očišćena je divlja deponija iznad Svrljiga, a takođe, očišćene su lokacije u Niševcu, Crnoljevici i drugim selima svrljiške opštine.

Ovim smo završili drugi deo projekta, što ne znači kraj naše borbe za bolju i lepšu životnu sredinu. Biće još mnogo ovakvih projekata koji će podići ekološku svest kod svih građana, rekao je Marko Petrović, predsednik Udruženja ,,Eko-budućnost”.

Petrović je zahvalio svima koji su podržali akcije Udruženja i pomogli u realizaciji.

Ne želim da kritikujem, uvek imamo kritičare i neka oni rade svoj posao, a mi naš. Iskreno, podržavamo samo pozitivne priče i voleo bi da svi oni koji kritikuju dođu i rade sa nama, da se bore za čistiju sredinu, rekao je Petrović.

U akcijama čišćenja mnogo je pomogao lokalni komunalac sa svojom mehanizacijom i ljudima, te opština Svrljig i NSZZ koji su podržali projekat.

Kroz projekat ,,Sačuvajmo prirodu za generacije koje dolaze“ obićićemo celu opštinu i napraviti priloge o svim divljim deponijama i prirodnim lepotama koje se uništavaju od strane nesavesnih ljudi. Molimo vas, ukoliko imate bilo kakvih saznanja o mini deponijama i sl. da nas obavestite putem mejla svrljiskenovine018@gmail.com.

Projekat ,,Sačuvajmo prirodu za generacije koje dolaze“ je projekat koji je podržan od strane Opštine Svrljigu u okviru konkursa iz oblasti javnog informisanja u 2020. godini.

Jedan komentar

  1. Све похвале Удружењу и свим члановима на труду и резултатима. Заслужују да их друштвена заједница несебично подржи али и ради на очувању чистоће и после акција…
    И нешто невезано за овај чланак: предлажем Редакцији да размисли о преласку на Ћирилично писмо, онако како је и на заштитном знаку “Сврљишких новина”. О разлозима преласка на наше основно писмо не треба ни трошити речи, јер су ранија објашњења о некомпатибилности у глобалној мрежи потпуно превазиђене.

Izrada web sajtova

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svrljiske novine predstavljaju

Pravoslavni crkveni kalendar

Ministar

Đerlek obišao ulicu Petra Miloševića u kojoj je rekonstruisana vodovodna mreža

Završeni radovi

Ministar Edin Đerlek danas u poseti Svrljigu povodom rekonstrukcije vodovodne mreže

Radno

Uređenje kanala i propusta prema Drajincu

Ogroman skup podrške

Ogroman skup podrške Ujedinjenoj seljačkoj stranci povodom 24 godine od osnivanja

Politika

Veliki skup Ujedinjene seljačke stranke u Narodnom pozorištu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
Ekstra testera komerc

Povezano