Search
Close this search box.
Turizam
Broj pregleda

IPARD: Pomoć u razvoju ruralnog turizma!

Podeli sa prijateljima:

U okviru priprema za otvaranje novog IPARD programa, u sali Skupštine opštine Svrljigu održano je predavanje za sve zainteresovane građane. 

IPARD program, foto: Opština Svrljig
IPARD program, foto: Opština Svrljig

Novim merama IPARD programa predviđena je pomoć u razvoju ruralnog turizma, a predavanje je organizovala Regionalna razvojna agencija ,,Jug” u saradnji sa Opštinom Svrljig i Centrom za turizam, kulturu i sport Svrljig.

Na predavanju su predstavljeni svi elementi programa, uslovi i rokovi, kao i ograničenja, potrebna dokumentacija, procedure oko apliciranja i načini kontrole sprovođenja procesa.

Prisutnima se obratio predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković rekavši da je jedan od prioriteta razvoja opštine – unapređenjenje turizma.

Imamo povećan broj turista na teritoriji cele opštine, a jedan od ključnih problema je nedostatak dovoljnog broja smeštajnih kapaciteta, rekao je Marković.

Podrška kroz Meru 7 namenjena je pre svega fizičkim licima – nosiocima ili članovima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u ruralnim područjima, ali i preduzetnicima, pravnim licima, koja su osnovana, rade ili svoju investiciju realizuju u ruralnim područjima.

IPARD podsticaji utvrđuju se u procentualnom iznosu do 65 % vrednosti prihvatljivih troškova investicije, umanjenih za iznos poreza na dodatu vrednost.

Korisnik IPARD podsticaja može da ostvari pravo na iste u iznosu od najmanje 5.000, a najviše 300.000 evra po zahtevu, bez obzira na ukupnu vrednost investicije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Fudbalski klub “Svrljig” završio takmičenje na 6. mestu tabele Zona Centar

Srećna slava

Obeležen Spasovdan u manastiru Vaznesenje Gospodnje u selu Labukovo

Miletić čestitao Spasovdan

Srećna slava

DANAS JE SPASOVDAN I CRVENO SLOVO

Vreme

RHMZ upalio crveni alarm

Sport

Počinju pripreme za 67. Vidovdanski turnir u malom fudbalu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano