Politika
Broj pregleda

Konstituisana lokalna skupština u Svrljigu

Za predsednika Skupštine opštine Svrljig, većinom glasova, izabran je Milan Mihajlović, a za njegovog zamenika izabrana je Tatjana Lazarević, predsednica SO Svrljig u prošlom sazivu. 

Saša Miljković i Nataša Ivković, rad Skupštine opštine Svrljig
Saša Miljković i Nataša Ivković, rad Skupštine opštine Svrljig

Na jučerašnjoj prvoj Skupštini opštine Svrljig izabrani su i predsednik Opštine, kao i njegov zamenik, ali i Opštinsko veće i novi sekretar Skupštine opštine Svrljig.

Predsedavajući, SO Svrljig
Predsedavajući, SO Svrljig

Konstitutivnom sednicom predsedavali su najstariji i najmlađi odbornik, u ovom slučaju oba su iz SPS-a Marija Rakić i Raco Mentović.

Raco Mentović, odbornik SPS
Raco Mentović, odbornik SPS

Njima su se kasnije pridružili i članovi verifikacione komisije koji su sproveli izbore za lokalne funkcioner – Saša Miljković (GG PZSS) i Nataša Ivković (USS).

Odbornici su odlično obavili svoj posao i bili su efikasni u radu, pa je i Skupština završena u dogledno vreme.

Odbornik Bratislav Mitić
Odbornik Bratislav Mitić

Nakon izbora funkcionera, odbornik Raco Mentović tražio je da se promeni odluka o novčanim izdvajanjima za opštinske većnike koja su planirana u 2021. godini.

Odbornik Milija Miletić rekao je da većnici imaju četiri meseca da opravdaju poverenje i prionu na posao, da pomognu predsedniku opštine Miroslavu Markoviću i da Svrljig izvedu na pravi put. Ukoliko ne bude bilo tako, ova odluka će najverovatnije biti promenjena u januaru 2021. godine.

Bratislav Mitić nosilac liste Grupe građana poručio je da njihova odbornička grupa ne podržava Miroslava Markovića za predsednika opštine, tako da su pored odbornika GG PZSS  protiv glasali i socijalisti.

Inače, da se primetiti da su lokalni odbornici orni da rade za dobrobit opštine Svrljig, te da postoji obostrano razumevanje koje će po svemu sudeći rezultirati pozitivno po sve građane opštine Svrljig.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • jedini je bata protiv SNS svi ostali su za

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *