Politika

Konstituisana lokalna skupština u Svrljigu

Broj pregleda

Za predsednika Skupštine opštine Svrljig, većinom glasova, izabran je Milan Mihajlović, a za njegovog zamenika izabrana je Tatjana Lazarević, predsednica SO Svrljig u prošlom sazivu. 

Saša Miljković i Nataša Ivković, rad Skupštine opštine Svrljig
Saša Miljković i Nataša Ivković, rad Skupštine opštine Svrljig

Na jučerašnjoj prvoj Skupštini opštine Svrljig izabrani su i predsednik Opštine, kao i njegov zamenik, ali i Opštinsko veće i novi sekretar Skupštine opštine Svrljig.

Predsedavajući, SO Svrljig
Predsedavajući, SO Svrljig

Konstitutivnom sednicom predsedavali su najstariji i najmlađi odbornik, u ovom slučaju oba su iz SPS-a Marija Rakić i Raco Mentović.

Raco Mentović, odbornik SPS
Raco Mentović, odbornik SPS

Njima su se kasnije pridružili i članovi verifikacione komisije koji su sproveli izbore za lokalne funkcioner – Saša Miljković (GG PZSS) i Nataša Ivković (USS).

Odbornici su odlično obavili svoj posao i bili su efikasni u radu, pa je i Skupština završena u dogledno vreme.

Odbornik Bratislav Mitić
Odbornik Bratislav Mitić

Nakon izbora funkcionera, odbornik Raco Mentović tražio je da se promeni odluka o novčanim izdvajanjima za opštinske većnike koja su planirana u 2021. godini.

Odbornik Milija Miletić rekao je da većnici imaju četiri meseca da opravdaju poverenje i prionu na posao, da pomognu predsedniku opštine Miroslavu Markoviću i da Svrljig izvedu na pravi put. Ukoliko ne bude bilo tako, ova odluka će najverovatnije biti promenjena u januaru 2021. godine.

Bratislav Mitić nosilac liste Grupe građana poručio je da njihova odbornička grupa ne podržava Miroslava Markovića za predsednika opštine, tako da su pored odbornika GG PZSS  protiv glasali i socijalisti.

Inače, da se primetiti da su lokalni odbornici orni da rade za dobrobit opštine Svrljig, te da postoji obostrano razumevanje koje će po svemu sudeći rezultirati pozitivno po sve građane opštine Svrljig.

Pročitajte i

SO Svrljig, foto: M.M.

Održana deveta sednica SO Svrljig

Danas je održana radna sednica SO Svrljig na kojoj je bilo devet tačaka.  Na početku sednice zamenica predsednika SO Svrljig uvrstila je na dnevni red

Milietić Milija

Minut ćutanja za žrtve korone u Svrljigu

Predsednik USS i odbornik u SO Svrljig Milija Miletić predložio je na današnjoj sednici Skupštine opštine Svrljig da se minutom ćutanja oda pošta svim postradalim

1 Komentar

  • jedini je bata protiv SNS svi ostali su za

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *