Projekat

Zagađuje se i Tijovac

Ukupan broj pregleda:

Selo Tijovac važi za jedno od manjih sela i razuđenijih na teritoriji naše opštine. 

Tijovac, deponije
Tijovac, deponije

Do skora u ovom selu nije bilo divljih deponija, jer je u neposrednoj blizini i gradska deponija koja se nalazi na regionalnom putu ka Zaječaru.

Tijovac, deponije
Tijovac, deponije

U neposrednoj blizini naišli smo na tri deponije na kojima su ljudi izvozili stajsko đubrivo, otpad iz svojih štala i sl. za šta se može reći da je bio-razgradivo.

Međutim, na pojedinim lokacijama ima i čvršćeg smeća, konkretno misli se na plastiku – plastične flaše, kese, džakovi od đubriva, jogurste čaše i sl.

Meštani Tijovca kažu da ne znaju ko pravi te deponije, ali da sumnjaju da ih noću dovoze iz Svrljiga i okolnih sela.

Niko od nas ne baca to, mi sm malo ostali i svi se znamo, kaže Miki za naš portal.

Tijovac, deponije
Tijovac, deponije

Na jednoj fotografiji vidi se i prikolica koja je došla da istovari smeće, ali vlasnika iste nismo pronašli na licu mesta. Prikolica je bila puna, ali izgleda da se neko postideo svoje sramote pa je glavom bez obzira pobegao, bar dok smo tu.

Kroz projekat ,,Sačuvajmo prirodu za generacije koje dolaze“ obićićemo celu opštinu i napraviti priloge o svim divljim deponijama i prirodnim lepotama koje se uništavaju od strane nesavesnih ljudi. Molimo vas, ukoliko imate bilo kakvih saznanja o mini deponijama i sl. da nas obavestite putem mejla [email protected].


Projekat ,,Sačuvajmo prirodu za generacije koje dolaze“ je projekat koji je podržan od strane Opštine Svrljigu u okviru konkursa iz oblasti javnog informisanja u 2020. godini.

 

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *