Nesavesno
Broj pregleda

Puna kesa pelena završila na putu!

Na putu od Gramade prema Grbavču nesavesni građani danima zatrpavaju prirodu smećem, a vrhunac svega bio je kada je neko od vozača na sred ulice izbacio kesu punu punih pelena. 

Pelene na putu, foto: Đ.S.
Pelene na putu, foto: Đ.S.

Ovo je slika i prilika koliko ne čuvamo prirodu, koliko postoji nesavesnih ljudi, pa nije ni čudo što se priroda isto tako odnosi prema nama.

Neko će reći ,,to je biorazgradivo”, možda i jeste, ali slika uopšte nije lepa, znajući da se predstavljamo kao opština koja će se u narednom periodu ozbiljno okušati u turizmu.

Biorazgradivost ili biološka razgradnja je hemijski proces pri kojem se materijal otopi bakterijama ili drugim biološkim elementima. Biorazgradiv materijal mogu konzumirati mikroorganizmi i pretvoriti u spojeve koji su prirodni. To je važan proces u ekologiji i gospodarenju otpadom. Predmeti koji su biorazgradivi smatraju se ekološki prihvatljivim, jer se mogu vratiti na elemente, koji se nalaze u prirodi.

Poruka meštana, foto: Đ.S.
Poruka meštana, foto: Đ.S.

Meštani su na tom mestu ostavili poruku osobi koja je izbacila đubre ,,Imaš dete, ali nemaš kulturu”.

Inače, ovo nije prvi slučaj da se ovako ophodimo prema prirodi. Naime, na istom putu, od Gramade ka Grbavču, meštani su nalazili stare traktorske gume, pune kofe sa kiselim kupusom, garderobu i obuću i još mnogo toga.

Ovom prilikom apelujemo na sve da vode računa i čuvaju prirodu za generacije koje dolaze!

Projekat ,,Sačuvajmo prirodu za generacije koje dolaze“ je projekat koji je podržan od strane Opštine Svrljigu u okviru konkursa iz oblasti javnog informisanja u 2020. godini.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *