Zadrugarstvo
Broj pregleda

MILETIĆ: Zašto je sekretar Zadružnog saveza ,,Južne Srbije” podneo ostavku?

Narodni poslanik Milija Miletić danas je u okviru postavljanja poslaničkih pitanja upitao kada će se konačno znati rezultati za one zadruge koje su konkurisale kod Ministarstva za sredstva u visini od 60.000 evra, odnosno za staroosnovane zadruge 120.000 evra i za složene zadruge 500.000 evra.

Miletić, foto: M.M.
Miletić, foto: M.M.

Veliki broj zadrugara je zainteresovan za rezultate konkursa. Konkursni rok za male zadruge bio je 15. avgust, odnosno 15. septembar za složene zadruge, kaže Miletić.

Miletić je istakao da je u Okružnom zadružnom savezu ,,Južna Srbija” došlo do nekih nesuglasica, te da je tamošnji sekretar podneo neopozivu ostavku.

Došlo je do određenih sumnji, javilo se i lice koje će neke stvari prijaviti policiji, ali o tome neka brinu nadležni državni organi, kaže Miletić.

On je istakao da nije dobro da ljudi ponovo gube poverenje u zadrugarstvo.

Ako neko ne radi kako treba, neka nadležni državni organi reše te probleme. Zadružni savez ,,Južna Srbija” koordinira sa 63 zadružna saveza i iskreno bi voleo da sve tamo bude kako treba pošto znamo da će velika sredstva dobiti zadruge na jugoistoku zemlje, ali se svaka zloupotreba mora zaustaviti, rekao je Miletić.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS