Zadrugarstvo

MILETIĆ: Zašto je sekretar Zadružnog saveza ,,Južne Srbije” podneo ostavku?

Broj pregleda

Narodni poslanik Milija Miletić danas je u okviru postavljanja poslaničkih pitanja upitao kada će se konačno znati rezultati za one zadruge koje su konkurisale kod Ministarstva za sredstva u visini od 60.000 evra, odnosno za staroosnovane zadruge 120.000 evra i za složene zadruge 500.000 evra.

Miletić, foto: M.M.
Miletić, foto: M.M.

Veliki broj zadrugara je zainteresovan za rezultate konkursa. Konkursni rok za male zadruge bio je 15. avgust, odnosno 15. septembar za složene zadruge, kaže Miletić.

Miletić je istakao da je u Okružnom zadružnom savezu ,,Južna Srbija” došlo do nekih nesuglasica, te da je tamošnji sekretar podneo neopozivu ostavku.

Došlo je do određenih sumnji, javilo se i lice koje će neke stvari prijaviti policiji, ali o tome neka brinu nadležni državni organi, kaže Miletić.

On je istakao da nije dobro da ljudi ponovo gube poverenje u zadrugarstvo.

Ako neko ne radi kako treba, neka nadležni državni organi reše te probleme. Zadružni savez ,,Južna Srbija” koordinira sa 63 zadružna saveza i iskreno bi voleo da sve tamo bude kako treba pošto znamo da će velika sredstva dobiti zadruge na jugoistoku zemlje, ali se svaka zloupotreba mora zaustaviti, rekao je Miletić.

Pročitajte i