Search
Close this search box.
Lepa vest
Broj pregleda

Vredne ruke dece iz PU ,,Poletarac” oslikale mural vredan pažnje

Podeli sa prijateljima:

U protekloj nedelji, deca iz Predškolske ustanove “Poletarac”, tačnije grupa “Bubamarice”, zajedno sa podrškom svojih roditelja i vaspitača, su svojom kreativnošću i veštim potezima četkica oplemenili betonski deo prostora kod plavog mosta.

Deca i roditelji, foto: PU ,,Poletarac''
Deca i roditelji, foto: PU ,,Poletarac”

Ovaj prelep mural je rezultat predanog rada i entuzijazma malih umetnika.

Zahvaljujući angažovanju direktora PU “Poletarac”, Dejana Miletića, i njegovih saradnika koji su pripremili idealnu podlogu za crtanje, deca su imala priliku da pokažu svoje slikarske veštine.

Pored toga, podrška vaspitačica i lokalnog slikara Cvetkovića bila je od velikog značaja, omogućavajući deci da se izraze i doprinesu lepoti ovog dela grada.

Mural se nalazi u blizini stepenica, nedaleko od mosta preko Svrljiškog Timoka, i već sada je postao pravi vizuelni ugođaj za prolaznike. Svojim šarenim i živopisnim bojama, ovaj umetnički izraz doprinosi estetskom bogatstvu okoline, istovremeno pozivajući građane da prepoznaju vrednost umetnosti u javnom prostoru naših najmlađih sugrađana.

Foto: PU Poletarac
Foto: PU Poletarac

Ovo nije prvi put da se PU “Poletarac” angažuje na ovakav način. Aktivnosti koje ova ustanova organizuje u saradnji sa direktorom, lokalnom zajednicom i roditeljima, predstavljaju važan deo angažovanja na kulturnom i estetskom oblikovanju grada Svrljiga.

Građani su veoma pozitivno reagovali na ovu inicijativu, izražavajući želju da se slični murali oslikaju i na drugim lokacijama u gradu, doprinoseći njegovom vizuelnom identitetu i inspirišući zajednicu na kreativne poduhvate.

Probio Protekt

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

45. po redu

Opština Svrljig se predstavila na Sajmu turizma, u fokusu Niševac

Evo i sa koliko

Uspešnim projektima do bolje društvene klime! Evropska unija pomaže Svrljigu

VIDEO

FK Svrljig – OFK Knjaz 1:1 (0:0)

Sport

Nova pobeda svrljiških košarkaša

sport

FK Svrljig – Rajko Mitić /NEREŠENO/, danas poslednja pripremna utakmica

PU ,,Poletarac'' Svrljig
Izrada web sajtova

Povezano

Tradicija i zajedništvo