Search
Close this search box.
Foto+Video
Broj pregleda

Škola roditeljstva ,,Rastimo zajedno”: Zajednički poduhvat za podršku i edukaciju roditeljima

Podeli sa prijateljima:

Krajem prošle nedelje, u svečanom tonu, u holu Doma zdravlja Svrljig ozvaničena je Škola roditeljstva pod nazivom “Rastimo zajedno”.

Razigrano roditeljstvo, foto: Svrljiške novine
Razigrano roditeljstvo, foto: Svrljiške novine

Direktor Predškolske ustanove “Poletarac”, Dejan Miletić, istakao je značaj ovog poduhvata, naglašavajući dvogodišnju predanu podršku koju je ustanova pružala kroz projekat “Razigrano roditeljstvo”.

Direktor PU ,,Poletarac'' Dejan Miletić, foto: Svrljiške novine
Direktor PU ,,Poletarac” Dejan Miletić, foto: Svrljiške novine

Ovaj projekat realizovan je uz saradnju Doma zdravlja, Lokalne samouprave, Centra za socijalni rad, kao i udruženja građana sa teritorije Svrljiga, naglasio je Miletić.

U okviru procesa učenja, Miletić je podelio iskustva iz susreta s kolegama iz 29 opština i gradova Republike Srbije, naglašavajući podršku UNICEF-a i Stalne konferencije gradova i opština. Takođe, istakao je da su preduzeti koraci kako bi se osnažile porodice i budući roditelji, rezultirajući kreiranjem Škole roditeljstva.

Cilj inicijative “Rastimo zajedno” je pružanje podrške i edukacije roditeljima u zajednici, doprinoseći razvoju njihovih veština i znanja u roditeljstvu. Na svečanosti, predsednik opštine Svrljig, Miroslav Marković, izrazio je zahvalnost UNICEF-u i SKGO-u, kao i lokalnim ustanovama, na uspešnoj saradnji koja je rezultirala otvaranjem Škole roditeljstva.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, foto: Svrljiške novine
Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, foto: Svrljiške novine

Marković ističe da će Predškolska ustanova ,,Poletarac” uvek imati bezrezervnu podršku Opštine Svrljig, pogotovu kada su ovakvi i slični projekti u pitanju.

Program je finansijski podržan od strane Opštine Svrljig, UNICEF-a, SKGO-a i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, namenjen svim bračnim parovima i budućim roditeljima, sa fokusom na pružanju podrške u procesu odrastanja i vaspitanja dece do treće godine života. Nastao je kao rezultat sveobuhvatne analize stanja u podršci roditeljstvu i ranom razvoju dece na teritoriji opštine Svrljig.

Rastimo zajedno, Škola roditeljstva, foto: Svrljiške novine
Rastimo zajedno, Škola roditeljstva, foto: Svrljiške novine

Dr Dejan Antić, direktor Doma zdravlja, naglasio je značaj programa i izrazio spremnost da se mladi roditelji sada mogu osloniti na neophodnu podršku.

Ivana Vojvodić, ispred UNICEF-a, istakla je da je Škola roditeljstva “Rastimo zajedno” korak ka boljem učenju, zdravlju i emocionalnom blagostanju, pozdravljajući prepoznavanje potrebe za ovakvim programom od strane opštine Svrljig.

Ivana Vojvodić UNICEF, foto: Svrljiške novine
Ivana Vojvodić UNICEF, foto: Svrljiške novine

Ovaj događaj označava važan korak ka poboljšanju podrške roditeljima u Svrljigu, a uverena sam da će zajednica osetiti pozitivne promene zahvaljujući posvećenosti, saradnji i izražavanju koje su ovim putem iskazali, istakla je Vojvodić.

Škola roditeljstva, foto: Svrljiške novine
Škola roditeljstva, foto: Svrljiške novine

Škola roditeljstva otvorena je u prisustvu mnogobrojnih roditelja, predstavnika lokalnih ustanova i preduzeća i predstavnika medija.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano