Search
Close this search box.
Foto+Video
Broj pregleda

Škola roditeljstva ,,Rastimo zajedno”: Zajednički poduhvat za podršku i edukaciju roditeljima

Podeli sa prijateljima:

Krajem prošle nedelje, u svečanom tonu, u holu Doma zdravlja Svrljig ozvaničena je Škola roditeljstva pod nazivom “Rastimo zajedno”.

Razigrano roditeljstvo, foto: Svrljiške novine
Razigrano roditeljstvo, foto: Svrljiške novine

Direktor Predškolske ustanove “Poletarac”, Dejan Miletić, istakao je značaj ovog poduhvata, naglašavajući dvogodišnju predanu podršku koju je ustanova pružala kroz projekat “Razigrano roditeljstvo”.

Direktor PU ,,Poletarac'' Dejan Miletić, foto: Svrljiške novine
Direktor PU ,,Poletarac” Dejan Miletić, foto: Svrljiške novine

Ovaj projekat realizovan je uz saradnju Doma zdravlja, Lokalne samouprave, Centra za socijalni rad, kao i udruženja građana sa teritorije Svrljiga, naglasio je Miletić.

U okviru procesa učenja, Miletić je podelio iskustva iz susreta s kolegama iz 29 opština i gradova Republike Srbije, naglašavajući podršku UNICEF-a i Stalne konferencije gradova i opština. Takođe, istakao je da su preduzeti koraci kako bi se osnažile porodice i budući roditelji, rezultirajući kreiranjem Škole roditeljstva.

Cilj inicijative “Rastimo zajedno” je pružanje podrške i edukacije roditeljima u zajednici, doprinoseći razvoju njihovih veština i znanja u roditeljstvu. Na svečanosti, predsednik opštine Svrljig, Miroslav Marković, izrazio je zahvalnost UNICEF-u i SKGO-u, kao i lokalnim ustanovama, na uspešnoj saradnji koja je rezultirala otvaranjem Škole roditeljstva.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, foto: Svrljiške novine
Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, foto: Svrljiške novine

Marković ističe da će Predškolska ustanova ,,Poletarac” uvek imati bezrezervnu podršku Opštine Svrljig, pogotovu kada su ovakvi i slični projekti u pitanju.

Program je finansijski podržan od strane Opštine Svrljig, UNICEF-a, SKGO-a i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, namenjen svim bračnim parovima i budućim roditeljima, sa fokusom na pružanju podrške u procesu odrastanja i vaspitanja dece do treće godine života. Nastao je kao rezultat sveobuhvatne analize stanja u podršci roditeljstvu i ranom razvoju dece na teritoriji opštine Svrljig.

Rastimo zajedno, Škola roditeljstva, foto: Svrljiške novine
Rastimo zajedno, Škola roditeljstva, foto: Svrljiške novine

Dr Dejan Antić, direktor Doma zdravlja, naglasio je značaj programa i izrazio spremnost da se mladi roditelji sada mogu osloniti na neophodnu podršku.

Ivana Vojvodić, ispred UNICEF-a, istakla je da je Škola roditeljstva “Rastimo zajedno” korak ka boljem učenju, zdravlju i emocionalnom blagostanju, pozdravljajući prepoznavanje potrebe za ovakvim programom od strane opštine Svrljig.

Ivana Vojvodić UNICEF, foto: Svrljiške novine
Ivana Vojvodić UNICEF, foto: Svrljiške novine

Ovaj događaj označava važan korak ka poboljšanju podrške roditeljima u Svrljigu, a uverena sam da će zajednica osetiti pozitivne promene zahvaljujući posvećenosti, saradnji i izražavanju koje su ovim putem iskazali, istakla je Vojvodić.

Škola roditeljstva, foto: Svrljiške novine
Škola roditeljstva, foto: Svrljiške novine

Škola roditeljstva otvorena je u prisustvu mnogobrojnih roditelja, predstavnika lokalnih ustanova i preduzeća i predstavnika medija.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Tradicija i zajedništvo