Po prvi put u Svrljigu

‚‚Dani cara Konstantina i carice Jelene u Svrljigu“

Broj pregleda

‚‚Dani Svetog cara Konstantina i carice Jelene“ počinju u subotu, 1. juna, i trajaće do ponedeljka, 3. juna, kada se zvanično obeležava gradska slava u Svrljigu Sveti car Konstantin i carica Jelena.   

Crkva Svrljig, foto: M.M.
Crkva Svrljig, foto: M.M.

Ove godine po prvi put gradska slava u Svrljigu biće obeležena uvertirom – manifestacijom ,,Dani cara Konstantina i carice Jelene“ koji će biti organizovani u porti svrljiške Crkve.

Program manifestacije
Program manifestacije

U subotu, 1. juna, nakon obraćanja svrljiških sveštenika – manifestacija ,,Dani cara Konstantina i carice Jelene“ biće zvanično otvoreni projekcijom dokumentarnog filma u porti Crkve. Projekcija počinje u 19 časova.

U nedelju, 2. juna, na bini u porti Crkve Sveti car Konstantin i carica Jelena nastupiće crkveni hor, sveštenik Mladen Marinković na gitari i folklorni ansambli.

U ponedeljak, 3. juna, obeležavanje gradske slave počinje u 8 časova Svetom Liturgijom, a potom i Litijom kroz grad koja iz Crkve kreće u 9,30 časova.

Pročitajte i

Fasada crkve, foto: D. Miladinović

DANAS JE MIHOLJDAN

SPC i pravoslavni vernici 12. oktobra obeležavaju praznik Svetog Kirjaka, u narodu poznatiji i kao Miholjdan, vezan za smenu leta i jeseni. Prema narodnom verovanju,

Gradska slava, foto: D.R.

Obeležena gradska slava u Svrljigu

Juče je u porti svrljiške crkve Sv. car Konstantin i carica Jelena obeležena gradska slava. Uz prisustvo mnogobrojnih gostiju, vernika, visokih funkcionera iz Svrljga i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *