Konačno kreću zaostale isplate
Broj pregleda

Susret Miletića sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem

Narodni poslanik Milija Miletić i poslanici sa juga Srbije, sastali su se danas sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem kako bi razgovarali o stanju u poljoprivredi na jugoistoku zemlje, konkretno u nerazvijenim područjima. 

Miletić i Nedimović. foto: M.M. privatna arhiva
Miletić i Nedimović. foto: M.M. privatna arhiva

Miletić je iskoristio priliku i sa Ministrom razgovarao o neisplaćenim subvencijama za stočare, i to za neisplaćene subvencije za kvalitetna priplodna grla krava, ovaca i koza gde zaostala sredstva nisu isplaćena iz 2017. i 2018. godine.

Po rečima ministra Nedimovića, veći deo sredstava je isplaćen u prethodnih mesec dana, te da će sve biti refundirano stočarima do kraja aprila 2019. godine, što važi i za premije za mleko za pojedine stočare koje nisu isplaćene.

Miletić je u razgovoru sa ministrom Nedimovićem dotakao i temu plasmana junadi u Tursku i pada cena po kilogramu.

Nedimović nam je obećao da će i to biti rešeno do kraja 10. juna, te da je već obezbeđen izvoz junadi za Liban i Kinu i da izvoz u te zemlje kreće od maja meseca. Dobro je što će se vršiti i robna razmena junadi i kukuruza, rekao je Miletić.

PROBLEMI ZAOSTALIH DUGOVANJA

Rešavanje velilkog problema zaostalog duga poljoprivrednika koji uplaćuju PIO preko poljoprivrede bila je još jedna tema razgovora sa ministrom. Dugovanje poljoprivrednika po ovom osnovu od 2009. godine iznosi i po više stotina hiljada, pa i preako milion dinara, a da mnogi od njih nisu ni znali da duguju.

Ministar Nedimović je obećao da će i ovaj problem biti rešen na adekvatan način.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *