Broj pregleda

DOM ZDRAVLJA: Evropska nedelja prevencije raka grlića materice

Evropska nedelja prevencije raka grlića materice se obeležava od 21. januara do 27. januara 2019. godine, u cilju podizanja svesti žena o raku grlića materice i  način ima prevencije.

DOM ZDRAVLJA SVRLJIG

Osnovna poruka svim ženama je da je rak grlića materice maligna bolest koja se možesprečiti. „RANO OTKRIVANJE MOŽE SPREČITI RAK GRLIĆA MATERICE” jeslogan koji će obeležiti potrebu da još jednom apelujemo na naše sestre, majke, ćerke, prijateljice da u Evropskoj nedelji prevencije raka grlića matericerazmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju, i da u toku godine odvoje dan kada ćeposetiti svog lekara i iskoristiti neku od dostupnih mogućnosti prevencije.

Važno je znati da se skoro svaki slučaj raka grlića materice može sprečiti. Dobroorganizovani skrining programi mogu da spreče i do 80% slučajeva raka grlićamaterice, otkrivajući malignu bolest u početnoj fazi.

Dom zdravlja Svrljig se pridružuje obeležavanju ove akcije i pored redovnog preventivnog rada organizuje i besplatne ginekološke preglede u subotu 26. januara 2019. godine, u vremenu od 7 do 14 časova.

U potpisu saopštenja stoji ‚‚Služba za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja „dr Ljubinko Đorđević“ Svrljig”.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA