Zmija uznemirila građane u ulici Vase Albanca

Broj pregleda

Zmija koja je dopuzila do ulice Vase Albanca kod mosta na Pravačkoj reci uznemirila je građane ovog dela Svrljiga.

Zmija u ulici Vase Albanca, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine
Zmija u ulici Vase Albanca, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine

Zmiju su, tvrde sagovornici portala ”Svrljiške novine”, primetili stanovnici ovog dela Svrljiga kada se obmotala oko bandere, a potom krenula da prelazi ulicu.

Prolaznici su se uplašeno sklanjali u stranu, dok su je pojedini slikali.

Međutim, na žalost zmija nije dočekala da pređe ulicu jer ju je pregazio automobil.

Po rečima očevidaca radi se o smuku.

Smuk, Eskulapova zmija, belica (Zamenis longissima ili Elaphe longissima) je neotrovna zmija iz istoimene familije Colubridae.

Telo smuka je vitko i dugo, glava je uska, a zenice su okrugle. Ova zmija najčešće ima dužinu od 140 do 180 cm, mada postoje i jedinke od preko 200 cm (225 cm). Mužjaci su nešto duži od ženki. Gornja strana tela je jednobojno sivkasta do tamnosiva, sivkasto-zelankasta ili smeđkasta. Donja strana tela je beličasta. Zadnje nadusne i slepoočne ljuske na glavi su takođe svetlije obojene. Postoje i jedinke kod kojih se javlja melanizam, i koje su crne boje, sa prvih 20 do 40 cm tela svetlije boje, i sa belim rubovima ljusaka. Pored melanizma, javlja se i amelanizam, odnosno albinizam, i te jedinke su bele boje.

Pročitajte i

Voda, ilustracija, Redakcija

Trenutno ulica Vase Albanca bez vode

U 9h došlo je do isključenja sa vodovoda ulice Vasilija Anđelkovića Albanca sa svim pripadajućim ulicama od mosta na Pravačkoj reci do AD Pobeda.  Vode

Bez vode ulica Vasilija Anđelkovića Albanca

U toku je isključenje vode sa vodovodne mreže ulice Vasilija Anđelkovića Albanca, od mosta na Pravačkoj reci do bivše četkare, sa svim pripadajućim ulicama.  Isključenje

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *