Stabilizacija u vodosnabdevanju

Broj pregleda

U narednim danima na teritoriji opštine Svrljig očekuje se stabilizacija u vodosnabdevanju i obustava restriktivnih mera, kaže za naš portal pomoćnik predsednice opštine Svrljig Igor Davidović.

Voda sa česme, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine
Voda sa česme, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine

Davidović je protekle nedelje obišao oba izvorišta u svrljiškom kraju, sa stručnjacima je razgovarao o eventualnom rešenju i priključivanju još jednog izvorišta zarad bolje snabdevenosti vodom, što će biti i primarni zadatak komunalca i lokalne samouprave.

Igor Davidović, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine
Igor Davidović, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine

Direktor JKSP ‘’Svrljig’’ Jovan Đorđević za internet portal ‘’Svrljiške novine’’ kaže da je ovo preduzeće uspelo da sanira sve havarije na vodovodnoj mreži koje su se dogodile krajem septembra meseca i dodao da se situacija u vodosnabdevanju polako stabilizuje.

Direktor JKSP ''Svrljig'' Jovan Đorđević, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine
Direktor JKSP ”Svrljig” Jovan Đorđević, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine

Đorđević kaže da je pozajmljena vojna cistern trenutno vraćena Vojsci Srbije i ne opslužuje svrljiška naselja, a da je cisterna sa pijaćom vodom JKSP ‘’Svrljig’’ povučena, jer se skoro sva naselja napajaju pijaćom vodom bez problema.

Ono što je dobro u svemu jeste da se dotok vode na izvorištima povećao za otprilike tri litara u sekundi, što ukazuje da će restrikcije vode uskoro biti okončane.

Pročitajte i

Intervencija na vodovodnoj mreži, foto: M.M.

Trenutno Ulica Radetova bez vode

Ulica Radetova trenutno je bez vode zbog intervencije na vodovonoj mreži.  Iz JKSP ,,Svrljig” su nas obavestili da danas nema drugih isključenja na vodovodu. APEL

APEL ZA ŠTEDNJU VODE ZA PIĆE

Zbog svakodnevnog smanjenja izdašnosti izvorišta i pojave nestašice vode za piće u višim delovima Svrljiga, molimo građane da vodu iz vodovoda koriste namenski odnosno samo

Voda, ilustracija, Redakcija

Trenutno ulica Vase Albanca bez vode

U 9h došlo je do isključenja sa vodovoda ulice Vasilija Anđelkovića Albanca sa svim pripadajućim ulicama od mosta na Pravačkoj reci do AD Pobeda.  Vode

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *