Svrljiški lovci obeležili slavu Lovačkog udruženja “Dr Milenko Hadžić“

Broj pregleda

Juče je u prostorijama Lovačkog udruženja “Dr Milenko Hadžić“ obeležen praznik Udruženja – slava Sv. Jevstatije Plakida.

Lovačka slava, foto: M. Miladinović
Lovačka slava, foto: M. Miladinović

Lovačkoj slavi u ime opštine Svrljig prisustvovali su predsednik SO Svrljig Nebojša Antonijević i pomoćnik predsednice opštine Miroslav Marković.

Marković je iskoristio priliku i čestitao svim lovcima slavu, te pozdravio okupljene lovce iz pobratimljenog lovačkog udruženja iz Bugarske.

Lovačka slava, LU ''Dr Milenko Hadžić'', foto: M. Miladinović
Lovačka slava, LU “Dr Milenko Hadžić“, foto: M. Miladinović

Čestitam vam današnji praznik u nadi da ćemo se još mnogo godina okupljati u što većem broju. Pozdravio bih i goste iz Bugarske, predstavnike pobratimljenog lovačkog udruženja koji često borave na teritoriji naše opštine. Lovačko udruženje sa Opštinom godinama gaji dobru saradnju na svim poljima, a vredno je istaći da je lovni turizam znatno razvijeniji poslednjih godina kod nas, rekao je Marković.

Prisutnima se u ime Lovačkog udruženja obratio i predsednik LU “Dr Milenko Hadžić“ Zlatimir Rašić.

Kolačari, foto: M. Miladinović
Kolačari, foto: M. Miladinović

Inače, kolač od ovogodišnjeg domaćina Dragiše Aleksića za narednu godinu preuzeo je Mile Mihajlović.

Lovačka slava Sveti Jevstatije Plakida ili Sveti Evstatije, zaštitnik lova, lovci pravoslavnih zemalja slave 3. oktobra, po novom kalendaru i najveći je lovački praznik kod lovaca Srbije.

Pročitajte i

LOV: 11. Sabor lovaca u Svrljigu

Lovačko udruženje ‚‚Dr Milenko Hadžić“ u saradnji sa Opštinom Svrljig, Centrom za turizam, kulturu i sport Svrljig i Lovačkim savezom Srbije organizuje 11. ,,Sabor lovaca

Razvoj lovnog turizma u svrljiškoj opštini

Narodni poslanik Milija Miletić danas se sastao sa novoizabranim predsednikom Lovačkog saveza Srbije Bratislavom Ćirkovićem kako bi razgovarao na temu razvoja lovstva i lovnog turizma

1 Komentar

  • Zašto nisu zvali da peva Kanarinac ?

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.