U svrljiškom Izvoru obeležena Trnovica

Broj pregleda

U hramu Sv. Petke u selu Izvor kod Svrljiga obeležena slava u čast Svete prepodobne mučenice Paraskeve Trnave. Tim povodom nošena je litija, održana Sveta liturgija i presečen je slavski kolač.

IMG 9089 e1502495037756

Porodica Svetozarević je bila domaćin proslave, a Svetu liturgiju služio je sveštenik Nikola Miljković.

Kod Crkve

U ime opštine Svrljig ovom svečanom činu prisustvovali su predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, predsednik SO Svrljig Nebojša Antonijević i narodni poslanik Milija Miletić sa saradnicima.

Obeležavanjem praznika pokazujemo koliko cenimo i poštujemo našu tradiciju, crkvu, veru i ljude. Čestitam vam današnji praznik u nadi da svaka naredna godina bude rodna i blagorodna, kako na njivi, tako i u kući, živela Srbija, srećna slava, rekao je Miletić okupljenim vernicima u Izvoru.

Vredno je istaći da su obeležavanju praznika prisustvovali meštani Izvora i okolnih sela i Svrljiga.

Pročitajte i

Slavski dan, foto: M.P.

Obeležena Trnova Petka u Izvoru kod Svrljiga

U četvrtak, 8. avgusta, u hramu posvećenom Svetoj Petki u Izvoru, nadomak Svrljiga, obeležena je slava Prepodobnomučenica Paraskeva — Trnova Petka. Liturgijom i litijom oko

Milija Miletić u razgovoru sa meštanima Izvora, foto: M.M.

Sanacija puteva kroz selo Izvor

Narodni poslanik Milija Miletić i pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković juče su na poziv meštana sela Izvor obišli seoske puteve koji su u lošem

Obeležena slava u hramu Svete Petke u Izvoru

U hramu Svete Petke u selu Izvor, nadomak Svrljiga, presecanjem slavskog kolača, liturgijom i litijom danas je obeležena slava u čast Svete prebodobne mučenice Paraskeve. 

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *