Search
Close this search box.
Broj pregleda

Počela rekonstrukcija puta od Svrljiga prema Staroj planini!

Podeli sa prijateljima:

Protekle nedelje zvanično je počela rekonstrukcija puta od Svrljiga prema Staroj planini, a radove je obišao pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković.

Izgradnja puta prema Staroj planini iz pravca Svrljiga, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine
Izgradnja puta prema Staroj planini iz pravca Svrljiga, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine

Trenutno se izvode radovi prve faze rekonstrukcije – čišćenje bankina, uređenje odvodnih kanala i pripremanje podloge za asfaltiranje.

Radove je u prethodnom periodu najavljivao i narodnip poslanik Milija Miletić prilikom obilaska uređenja puta od Svrljiga prema Gojmanovcu koji je asfaltiran u dužini od 22 kilometara.

Marković u razgovoru sa radnicima ''TrAce''
Marković u razgovoru sa radnicima ”TrAce”

Dugo očekivani početak radova na nastavku rekonstrukcije puta preko Svrljiga do Babinog zuba konačno je otpočeo. Drago mi je da se ono što nam je ministarka Mihajlović obećala, kada je bila naš gost u Svrljigu, i ono za šta se naš poslanik Milija Miletić borio konačno i ostvaruje. Deonica koja će u ovoj fazi biti odrađena dugačka je nešto više od 6 kilometara, a predviđeni rok za njenu realizaciju je dva meseca, rekao je Marković.

Rekonstrukcija puta krenula je od raskrsnice kod skretanja za Guševac, a put će se spojiti sa selom Crnoljevica kod Svrljiga.

Izgradnja puta prema Staroj planini iz pravca Svrljiga, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine
Izgradnja puta prema Staroj planini iz pravca Svrljiga, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine

Na ovaj putni pravac gledamo kao strateški prioritet jer će predstavljati žilu kucavicu daljeg razvoja turizma za Svrljig. Sve veći broj posetilaca se odlučuje za Staru planinu, a naš cilj će biti da sto veći deo njih privučemo da obiđu i sve ono što Svrljig sa svojom okolinom ima da ponudi, kaže Marković.

Inače, rekonstrukcija prve faze planirana je da se završi u toku ove godine.

2 Komentara

  1. to je dobro za svrljig i sela koja ubrzano izumiru,možda će nešto usporiti taj proces.,usvakom slučsaju značiće nešto selima koja su uz deonicu.

  2. Sram vas bilo nasli ste da radite na rekonstrukciji na 40 stepeni i radnicima saljete obaveznu hitnu pomoc, oni kad se sruse nece im pomoci hitna pomoc, umesto da smanjite radno vreme ili olaksate posao vi ste nasli bas sada da radite, a sumnjam da ce i to zavrsiti jer kod nas sve se pocne a nista se ne zavrsi, gde je taj prosiren most kod prekonoskog potoka, samo je znak stajao, a sad su i to sklonili (nit je most prosiren a pare koje su ulozene su nestale), znate samo da pravite neka veselja po selima, i obecavate neke italijane (koji grade solarne elktrane), neke bugare (neke konektore za automobile) samo pred izbore da bi glasali za vas, pu sram vas bilo.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano