Search
Close this search box.
TURIZAM
Broj pregleda

Sve veći broj zainteresovanih turista za Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Sa početkom leta, manifestacija i raznih događaja koji su deo kulturnog leta Svrljiga, znatno se povećao i broj gostiju iz drugih opština i gradova, ali i inostranstva. 

foto svrljig
Panorama Svrljiga, foto: M.M. Svrljiške novine

Svrljig za mnoge postaje sve interesantnije mesto za odmor i boravak, pa se tako za razliku od proteklih godina u ovoj beleži rast broja posetioca – kako iz okolnih gradova i opština, tako i iz inostranstva.

Ovih dana, najčešće se posećuje noćni turnir u malom fudbalu, koji je pravi brend ovog kraja jer je najstariji u Srbiji i traje već 61. godinu. Takođe, veliko interesovanje izazvao je i novoizgrađeni kompleks bazena ”Bazeni Pastirište” koji dnevno ugosti i do 1000 ljudi, ali i drugi sadržaji u gradskom i na seoskom području koji su u ponudi gostima.

Sva dešavanja koja traju i koja tek nadolaze uslovila su da Svrljig zaživi i tokom celog dana bude posećen. Svi ugostiteljski objekti su puni, kao i gradski park i  druga šetališta u Svrljigu, do kasno u noć.

Vredno je istaći da se ovih dana u Svrljigu otvaraju i novi maloprodajni objekti i prodavnice, kao i pojedine filijale, ekspoziture i predstavništva.

Mnogi stranci zainteresovani su  za objedinjenu ponudu posete Popšici – bazenu, manastiru Sv. Arhangel Gavrilo u Pirkovcu i Banji Topilo u tom kraju. Takođe, mnogima je interesantan obilazak Periša i tzv. izvorišta gde ponire Timok – ”Pandiralo”, slapovi i vodopadi u tom kraju.

Za predstojeću ”Belmužijadu” već stižu najave gostiju iz drugih zemalja, najpre komšijskijh iz Bugarske, Grčke, Rumunije i Makedonije, ali i iz Nemačke, Austrije, Italije, kao i sa drugih kontinenata, što već prerasta u tradiciju kada je u pitanju ova manifestacija.

Pre ”Belmužijade” na programu je sada već tradicionalni turnir u basketu, a nakon toga biće organizovana ”Janijada” u selu Lukovo, ”Dečji festival” u Svrljigu i ostale zanimljive manifestacije.


svrljig grb 2(Ovaj prilog/tekst je deo projekta ‚‚Turizam i prirodna bogatstva Svrljiga” koji je sufinansiran iz javnih sredstava Opštine Svrljig, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese promociji opštine, turizma, turističkih potencijala i da na najbolji način predstavi sve lepote opštine Svrljig)

3 Komentara

  1. Preko vikenda video sam posetioce iz Niša na bazenu.Najbolji bazen jugoistočne Srbije. Imamo teren za odbojku, za sve ove ideje je zaslužan nepravedno omraženi Marko.

  2. Пандирало није “ткз извориште Тимока”,већ понор на реци Турији!Скуп трију река, Турије (из Периша),Манојличке (из Манојлице) и Вишевачке (из Околишта) чине Сврљишки Тимок.Сврљишки Тимок нема извориште.Има почетак!

  3. Хтедох опасно да искритикујем Сврљиг.инфо али када сам прочитао текст до краја и укапирао да је ово није стварна вест коју су написали озбиљни новинари већ само памфлет Општине Сврљиг све ми је било јасно.
    Камо среће да се само 10% ствари из овог рекламног памфлета остваре.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano