Broj pregleda

Prezentacija KVIS za učenike Srednje škole u Svrljigu

Tokom protekle nedelje u SŠ ”Dušan Trivunac Dragoš“ u Svrljigu, učenicima četvrtog razreda, odeljenja Mašinski tehničar motornih vozila 4/1 i Ekonomski tehničar 4/2 i 4/3, održana je prezentacija KVIS-a, karijernog vođenja i savetovanja.

Predavanje 2

Članovi Tima za Karijerno vođenje i savetovanje su Lozica Manojlović, Ivana Stevanović i Ana Stanković Golubović.

Uloga KVIS-a je pomoć učenicima, pre svega završnih razreda, da njihove odluke o karijeri budu zasnovane na razumevanju sopstvenih sposobnosti, veština, interesovanja i vrednosti s jedne strane, i mogućnostima koje stoje pred njima, s druge strane.

Karijerno savetovanje sprovodi se kroz individualni rad ili radom u grupama, sa ciljem da: pomogne pojedincu da razume sopstvene vrednosti, interesovanja i veštine; upozna profesionalne i obrazovne mogućnosti i kako je svet rada organizovan i da na osnovu prikupljenih informacija donese odluku o svom budućem zanimanju i realizuje karijerne ciljeve.

KVIS, kroz različite oblike saradnje, upućuje i povezuje učenike i roditelje sa socijalnim partnerima, kao što su:
• NSZ – Nacionalna služba za zapošljavanje
• KZM – Kancelarija za mlade
• Privrednici i kompanije

I na kraju bitno je da ovi mladi ljudi budu svesni činjenice da se posao aktivno traži, da posao nikoga ne čeka i da živimo u vremenu “doživotnog učenja” i stalnog usavršavanja znanja i veština.

(Autor: A.S.G., foto: Anastasija Đorđević)

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • samo ucite i ne brinite,Milija i Aleksandar otvaraju uskoro 1500 radnih mesta,a vas je zadatak samo da ih uvek glasate

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *