Svrljiške novine

IZBORI 2017.
Broj pregleda

Jeremić: Sistem menjati pod hitno, pre nego što bude kasno

Podeli sa prijateljima:

Kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić naveo je da će on biti kandidat novog sistema, a ne očuvanja ovakvog koji sada postoji.

Vuk Jeremic u Nisu
Foto: Youtube PrtScr, CIRSD, Predavanje Vuka Jeremića u Nišu

“Ovaj sistem treba da se menja pod hitno, pre nego što bude prekasno. Zbog toga su predsednički izbori toliko važni. Novi predsednik treba da bude pokretač promena na bolje, graditelj narodnog jedinstva i dostojni predstavnik Srbije u svetu“, izjavio je Jeremić.

Bivši šef diplomatije i predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) kaže da će on biti “kandidat novog, a ne očuvanja ovakvog sistema”.

“Pozivam vas da zajedno gradimo jednu drugačiju – uspešniju, pravedniju i razvijeniju Srbiju“, naglasio je Jeremić u razgovoru sa građanima u Šapcu.

Jeremić je istakao da će kao predsednik zahtevati ukidanje zakona o smanjivanju penzija, izmenu zakon o radu iz 2014. godini i zalagati i za više investicija u proizvodnju i infrastukturu, veću ličnu potrošnju i otvaranje novih tržišta za domaću privredu.

„Radiću na otvaranju kvalitetnih i dobro plaćenih radnih mesta, za dolazak investitora koji donose sopstveni kapital, znanje i tehnologije. Zagovaraću jednostavne, jasne, fer i jednake uslove za poslovanje svih, bez obzira na poreklo, stranačku pripadnost ili stepen bliskosti sa vlašću“, rekao je Jeremić.

Šabac, napomenuo je Jeremić, ima industrijsko nasleđe, veliku industrijsku zonu i kvalitetne ljude – to su veliki aduti koje ova vlast ne zna, ili neće da iskoristi i ovde najbolje možemo videti promašenost aktuelne politike jer bi građani u ovoj plodnoj ravnici morali dostojanstveno i kvalitetno živeti od proizvodnje hrane.

„Istovremeno, tu su sposobni i radni ljudi koji su – u ne tako davnoj prošlosti – svojim znanjem i radom pretvorili Šabac u industrijski centar i stvorili industrijske gigante, poput Zorke. Ovaj kraj bi morao da bude jedan od najprosperitetnijih u celom regionu, a samo u gradu ima preko 10.000 nezaposlenih“, upozorio je Jeremić.

„Vama aktuelni vlastodršci kažu da treba da budete zahvalni za minimum egzistencije koji nude. Poručuju da ste lenj i neodgovoran narod. Poručuju da se strpite i da čekate bolje sutra. Isti oni koju su vas gurali svojom neodgovornom politikom u ratove 90-tih i zemlju decenijski unazadili“, rekao je Jeremić.

Gorka je istina, naveo je on, da sa takvom vlašću to bolje sutra neće nikad doći – naprotiv, biće sve gore.

„Ja pak verujem da Srbija može mnogo bolje. Oni su ti koji ne mogu bolje – i zato treba da oslobode prostor za druge koji mogu“, poručio je Jeremić.

„Tražiću da se zabrani prodaja poljoprivrednog zemljištastrancima. Ova vlast je smanjila subvencije po hektaru, tako da svaki poljoprivrednik u okruženju, da ne spominjem EU, ima bolju startnu poziciju od našeg – što je apsolutno neprihvatljivo“, ukazao je Jeremić odgovarajući na pitanja građana Šapca.

„Insistiraću na vladavini prava i nezavisnom pravosuđu. Pravosuđe mora biti efikasnije, očišćeno od korupcije i zaštićeno od pritiska vlasti. Pravda mora biti slepa i dostupna svakom građaninu“, rekao je Jeremić.

„Pozivam vas da zajedno stvorimo takvo društvo i državu, da vratimo dostojanstvo našoj zemlji i ljudima. Još pet godina istog bi bila previsoka cena za nas i našu decu“, zaključio je on.

(Izvor: B92)

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

FK Svrljig ponovo poražen, ovog puta na domaćem terenu

Obratio se i Miletić

U selima Stare planine uginulo šest krava od zarazne bolesti

PROMO

Auto centar Timok: Nalepnica na licu mesta, bez odlaska u MUP

Vozači iz cele Srbije

Održan 7. Hard Enduro u Svrljigu

Presveta Bogorodica Neopalima kupina

Svrljiški vatrogasci obeležili slavu Sektora i vatrogasno-spasilačke jedinice

Sve je to fudbal

FK Svrljig doživeo težak poraz od OFK Brzog Broda u 5. kolu Zone Centar

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Glas naroda u Skupštini Srbije

MILETIĆ: Gasifikacija je veoma bitna, predlažem subvencionisane cene priključka na gasovod!

Realno - potrebno je!

MILETIĆ: Promeniti zakon koji sankcioniše odlazak u penziju pre 65 godina

Beograd

MILETIĆ SE SASTAO SA DELEGACIJOM IZ SLOVENIJE: Dođite na jugoistok Srbije i Staru planinu! (FOTO)

Politika

Miletić u Narodnoj skupštini o trajnom umanjenju penzija! (VIDEO)

Saradnja

Miletić i Dačić razgovarali sa delegacijom Grupe prijateljstva iz Slovenije

Politika

MILETIĆ: MORA SE ČUTI GLAS POLJOPRIVREDNIH UDRUŽENJA IZ NERAZVIJENIH KRAJEVA

Politika

U toku su unutarstranački izbori u SNS-u, u Svrljigu su završeni

Srećan Dan žena

Više od 500 žena na obeležavanju 8. marta u organizaciji Ujedinjene seljačke stranke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *