Search
Close this search box.
POSAO
Broj pregleda

Obuka za potencijalne preduzetnike

Podeli sa prijateljima:

U ponedeljak i utorak u sali SO Svrljig biće održana obuka za potencijalne preduzetnike sa teritorije opštine Svrljig.

Opstina Svrljig - Mlekara

Obuka koja će trajati od ponedeljka do utorka, odnosno od 24. do 25. oktobra, ima za cilj da prezentuje deo seta usluga koje na osnovu Odluke vlade Republike Srbije sprovodi Regionalna razvojna agencija ‚‚Jug” iz Niša.

Obuka će se vršiti u vremenu od 10 do 13 časova u skupštinskoj sali opštine Svrljig.

Svi polaznici obuke dobiće sertifikate koji su priznati od strane Nacionalne službe za zapošljavanje i drugih državnih organizacija.

Jedan komentar

  1. Poštovani potencijalni preduzetnici.
    Obuka će svakako značiti onima koji je budu pratili. Ono što najviše treba svakom budućem potencijalnom preduzetniku je promena sistema. Pre svega oslobađanje svih doprinosa i poreza na najmanje dve godine za sve koji prvi put pokušaju da postanu preduzetnici. Umesto selektivnih subvencija od 160-250.000 dinara pametnije je taj novac uložiti u opremu, alat, fiskalnu kasu, repromaterijal, itd. Službenici i inspektori Poreske uprave, Tržišne i sanitarne inspekcije ovim potencijalnim preduzetnicima moraju da budu savetnici i učitelji a ne dželati kada im dođu u kontrolu. Odseku za privredu i finansije opštine treba da bude obaveza da mesečno prati svakog budućeg preduzetnika i ukoliko se javi problem u poslovanju mora da pronađe rešenje kako da mu se pomogne. Još kada bi se uz sve ovo unelo i malo lokalpatriotizma u smislu da budžetske firme, preduzeća pa i sami građani u startu koriste usluge i kupuju proizvode ovih potencijalnih preduzetnika bile bi veće šanse da oni opstanu i nastave sa svojim radom. Davati subvencije stranim investitorima a našim domaćim davati besplatne obuke prosto nije dovoljno

NAJNOVIJE NA PORTALU

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano