POČINJE 2017-TE

Uređenje gradskog parka

Ukupan broj pregleda:

Po svemu sudeći gradski park bi uskoro trebao da zasija novim sjajem, jer je najavljeno njegovo uređenje.

Pomoćnik Marković i predstavnik JP Direkcije za izgradnju Svrljiga Stevanović
Pomoćnik Marković i predstavnik JP Direkcije za izgradnju Svrljiga Stevanović

Povodom inicijative u okviru akcije ‚‚Dan otvorenih vrata“ ovih dana pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković sa predstavnicima JP ‚‚Direkcija za izgradnju Svrljiga“ obišao je gradski park, a sve u cilju analize stanja u kom se park trenutno nalazi i sagledavanju mogućnosti za njegovo osavremenjavanje i preuređenje.

Ideja je da se u narednom periodu, u skladu sa mogućnostima Lokalne samouprave, izdvoje određena sredstva za osvežavanje parkosvskog sadržaja za najmlađe sugrađane, od preuređenja postojećih mobilijara i nabavke novih, do dodatnih popločavanja staza i zamene, odnosno restauracije klupa za sedenje i odmor.

Smatram da bi u budućnosti više pažnje trebalo da se posveti gradskom parku. S obzirom da je ovo mesto gde najviše vremena provode roditelji sa malom decom, kao i svi ostali naši sugrađani, želimo da uložimo napore da deci omogućimo lepšu i raznovrsniju zabavu, a ostalim sugrađanima obezbedimo mesto za svakodnevne izlaske, odmor i rekreaciju, poručio je Miroslav Marković.

Po rečima Markovića park bi trebao da dobije jednu česmu sa pijaćom vodom,  dodatno da se osvetli, ali sve to tek nakon postavljenja video nadzora.

9 Responses

  1. Miroslave tebi svaka cast na trudu i angazovanju.Ali to ce preko noci lokalni klosari i narkomancici da izlome te decje mobilijare.Ubaciti sto vise klupa za sedenje u okviru spomenika posto ih ima vrlo malo

  2. Bilo bi stvarno lepo taj park da se malo sredi ja imam dva mala deteta i stvarno je u Svrljigu problem gde da ih izvedem. Iskreno se nadam da ce celni ljudi iz opstine realizovati ovaj projekat kako bi nam svima bilo bolje.

  3. Prvo video nadzor i cesce policijske patrole da bi se vandali obuzdali. Sramota je kako je pojedincima zadovoljstvo da unistavaju i ono mali sto imamo.

  4. Treba ulagati u ovakve stvari da kad neko dodje sa strane ima sta da vidi a da ne pomisli kako smo obicna selendra. Park je ogledalo grada a nasa slika nije bajna. A i to sto se napravi mora da se sacuva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *