MANIFESTACIJA

‚‚Belmužijada“ – manifestacija za svačiji ukus

Broj pregleda

Danas je u etno restoranu ‚‚Biser“ u Nišu održana promocija privredno-turističke i kulturne manifestacije ‚‚Belmužijade“ koja se ove godine u Svrljig održava po jedanaesti put.

Belmuz-Svrljig
Svrljiški belmuž, foto: M.M. / Svrljiške novine

O programu i manifestaciji govorila je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

Intervju predsednice opštine Svrljig, foto: M.M. / Svrljiške novine
Intervju predsednice opštine Svrljig, foto: M.M. / Svrljiške novine

Čisto sumnjam da neko u našem okrugu nije čuo za svrljiški specijalitet belmuž i manifestaciju ‚‚Belmužijadu“. Koncept i program same manifestacije nije promenjen, jer ono što je dobro ne treba menjati, rekla je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

Po rečima predsednice opštine u petak i subotu biće priređena polufinala u takmičenju u spravljanju belmuža, dok je za nedelju rezervisano finale.

Vlada Krstić šef Odseka za privredu kaže da je za takmičenje u spravljanju belmuža ove godine oboren rekord po broju prijavljenih ekipa i ima ih ukupno 42.

Pored domaćih ekipa u spravljanju belmuža ove godine takmičiće se dve ekipe iz Bugarske i jedna iz Grčke, što govori o tome da ‚‚Belmužijada“ poprima međunarodni karakter, kaže Krstić.

Spravljanje-belmuz
Priprema svrljiškog belmuž, foto: M.M. / Svrljiške novine

Takođe, u petak nas očekuje izbor najlepše pastirice uzrasta do devet godina, u subotu se bira najlepša pastirica uzrasta od 10 do 14 godina, dok će u nedelju biti izbor najlepše pastirice uzrasta od 15 godina.

Od ove godine biraće se i najlepši pastir, a izbor će biti priređen u nedelju.

Milja-MileticNarodni poslanik Milija Miletić kaže da će u danima ‚‚Belmužijade“ opština Svrljig biti centar svih dešavanja u ovom delu Srbije.

Po prvi put u okviru ‚‚Belmužijade“ organizovaćemo i prvi Sajam proizvođača nameštaja jugoistočne Srbije. Očekujemo veliki broj izlagača na Sajmu, a sva izložena roba biće na popustu, kaže Miletić.

Miletić je iskoristio priliku i uputio poziv svim građanima Niša i srbije da dođu i lepo se provedu na predstojećoj 11. ‚‚Belmužijadi“.

Pročitajte i

Takmičenje, foto: M.M.

Koncertom Cece završena 15. Belmužijada

Velikim koncertom Svetlane Cece Ražnatović pred mnogobrojnom publikom iz svih krajeva Srbije ali i regiona, završena je 15. Belmužijada u Svrljigu.  Podelom nagrada najboljim učesnicima u

Otvorena 15. Belmužijada, foto: Svrljiške novine

Otvorena 15. Belmužijada

Juče je zvanično otvorena 15. Belmužijada u Svrljigu. Privredno-turistička i kulturna manifestacija ove godine održaće se po 15-ti put, a pored prve finalne večeri u spravljanju

Foto: RTRS, preuzeto: YT kanal Svetlana Ceca Ražnatović

Ceca Ražnatović na 15. Belmužijadi u Svrljigu

Ovogodišnja 15. Belmužijada biće održana prve nedelje u avgustu, odnosno 6, 7. i 8. avgusta. Po običaju Belmužijadu će otvoriti tradicionalni Sabor gajdaša balkanskih zemalja, a nastupiće bendovi Topli maj

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *